Zoeken
 


Mijn peuter stierf na spuitje tegen Mexicaanse griep

Laatste wijziging: woensdag 18 november 2009 om 14:42, 3493 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 18 november 2009

Met bevende handen streelt ze nog eens de gele knuffelbeer van haar zoontje. Het was het beertje van Finlay. De peuter overleed twee weken terug na een inenting tegen de Mexicaanse griep. Zijn moeder doet vandaag haar relaas over de pijnlijke dood van haar lieveling.

Dodelijke reactie
De dokters hebben het overlijden gemeld bij het Paul-Ehrlich-Institut in Duitsland. Volgens hen reageerde de jongen dodelijk op het vaccin tegen de Mexicaanse griep en moet de zaak verder onderzocht worden. De moeder van de 21 maanden oude jongen doet haar verhaal. "Finlay had een aangeboren hartafwijking en longproblemen", vertelt Yvonne, 34 en bejaardenverzorgster. "Hij werd al vier keer geopereerd en wachtte op een nieuw hart en nieuwe longen maar hij stelde het desondanks prima. We gingen elke dag samen wandelen want hij was gek van vogels."

Problemen met longen
Artsen raadden de moeder aan om hem te laten inenten tegen de Mexicaanse griep. "Ze vertelden me dat een vaccinatie noodzakelijk was omdat de Mexicaanse griep voor hem levensgevaarlijk zou zijn. Bovendien had een patiënt in de kamer naast hem al de Mexicaanse griep. Hij werd dan ook snel ingeënt", vertelt de moeder. Een dag na het vaccin was er nog niets aan de hand. De jongen ging opnieuw met zijn moeder wandelen en ze genoten van het herfstweer. Maar 's nachts werd hij ziek en zijn toestand verslechterde snel. De jongen kreeg problemen met zijn longen. Er kwam vocht in zijn longen en ook zijn hart begaf. "We werden 's nachts gealarmeerd. We gingen naar het ziekenhuis en daar is mijn jongen op de arm van mijn man gestorven.

"Vaccin was doodsteek"
Yvonne weet het zeker. Het vaccin was de doodsteek voor haar zoontje. "Het kan niet anders. De inenting moet wel een rol gespeeld hebben." De ouders gingen akkoord met een lijkschouwing maar die bracht geen uitsluitsel. "En toch zou ik mijn zoon nu nooit meer laten vaccineren." Het onderzoek naar de dood van de jongen is nog niet afgerond. "Mijn kind had zo'n sterke levenswil. We gingen er ook altijd van uit dat hij het zou halen. Finlay blijft voor altijd mijn kleine blonde held", besluit zijn mama. (hlnsydney)Bron: hln.be

Voeg toe aan: