Zoeken
 


Zaadjes van hoop liggen dagelijks in jouw handen!

Laatste wijziging: maandag 16 november 2009 om 15:35, 1906 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 16 november 2009

Behalve lopen te klagen over Monsanto, is er een andere praktische aanpak om via ons ‘eigen dingetje’ mee te helpen deze donkere club gewoon links en rechts te passeren. Jazeker!! Met een methode die zooo simpel is, dat je het bijna niet gelooft. Wat een ongelooflijk mooi verhaal dus en vraagt je af waarom we hier zo lang overheen hebben gekeken..!

72 Jaar maar zo jong van geest en vooral Hart, dat je er jaloers op wordt..

De Belgische hoogleraar Willem van Cotthem, professor in de plantkunde en 72 jaar jong,  is een tijdje geleden begonnen met het verzamelen van zaden van het fruit en de groenten die wij gewoon dagelijks in de supermarkt kopen en thuis consumeren… Tatata..!! Zaden die wij weggooien, worden door Willem verzameld. Laten we gewoon dit prachtige intiatief nou eens steunen. ‘Seeds for Food’ heet zijn website/initiatief, kijk HIER.

Voortaan gewoon dus je groente of fruit schoonmaken, lekker oppeuzelen en de pitjes/zaden even apart leggen en daarna afspoelen, goed laten drogen en vervolgens naar Willem sturen. Koop bij de kantoorboekhandel zo’n doos met die minigrip-plastic zakjes, jeweetwel, die zo lekker sluiten. Schrijf er met een watervaste stift op van welke soort fruit/groente de zaadjes zijn en evt. details van de soort. En  klaar is Kees! Pak een envelop en doe de zakjes erin en stuur ze naar Willem van Cothem, de praktische professor..

Willem van Cotthem zorgt er vervolgens voor dat deze zaden worden verspreid over de wereld en dat de armsten de gelegenheid krijgen een tuintje aan te leggen, mét zaden waar deze mensen normaal niet aan kunnen komen. Ze kunnen ze niet kopen, ze kunnen ze niet betalen. Enzo. Terwijl wij ze gewoon in de vuilnisbak gooien.

En zo laten we Monsanto ook  nog eens zien hoe we elkaar helpen, zonder hun ingrijpen. Hoe simpel wil je het hebben..? Ontwikkelingswerk in optima forma. DOEN dus..!

Wat mij betreft istie op weg naar de Groene Nobelprijs deze symphatieke Belg, Willem van Cotthem. Smakelijk!

Maar laten we hem gewoon zijn verhaal vertellen:

“Ik vraag u geen financiële steun. Het volstaat immers mij af en toe de zaden (pitten) toe te sturen die u aantreft in de vruchten die u zelf wel eens eet : meloenen, watermeloenen, pompoenen, paprika’s, avocado’s, papaya’s, eierplanten (aubergines) en andere.

Spoel deze zaden even in water, laat ze drogen op een bord (niet op een papier, want dat kleeft) en bezorg ze mij (liefst met de naam van de vruchtensoort die u meestal bij de aankoop vindt, bv. op een etiketje).

Hoe meer zaden, hoe liever, want het gaat om duizenden familietuintjes in Afrika, Azië en Zuid-Amerika en we willen alle families het plezier bezorgen van “uw” pitten te kunnen uitzaaien. Zo draagt ieder van u rechtstreeks bij tot het succes van ons project.

Maar daar blijft het niet bij. We willen dit systeem ook verder toepassen voor veel humanitaire projecten over de hele wereld. We rekenen daarbij op de belangstelling voor deze methode bij allerlei ontwikkelingsorganisaties (bv. NGOs) en privé-initiatieven.

Tot nu toe kwam een hoeveelheid zaden terecht op 4 verschillende projecten :

De vluchtelingenkampen van de Saharawis in Z.W. Algerije (UNICEF)
De plattelandsbevolking van Malawi / Zuidelijk Afrika (Patrick DIMUSA)
De plattelandsbvolking van Tamil Nadu / Zuid-India (Rotary Antwerpen / SCAD)
De dovenschool van Ouahigouya / Burkina Faso (Sensorial Handicap Cooperation – SHC)

Wie denkt dat deze methode nuttig kan zijn voor een of ander project, kan mij gerust bellen of schrijven. We zien dan samen wel hoe we onze acties kunnen bundelen.

Voor ons staat het vast, het project ZADEN VOOR VOEDSEL kan uitgroeien tot een wereldwijd initiatief omdat alle burgers in de rijkere, ontwikkelde landen, jong en oud, van senioren tot kinderen er kunnen aan meewerken. Hoe klein ook uw bijdrage moge wezen, hoe klein ook het pakje zaden dat ons toegezonden wordt, het zal altijd rechtstreeks leiden tot een verbetering van de levensstandaard van de armsten, zonder enige organisatorische of administratieve hinderpalen. Want : UW ZADEN KOMEN REGELRECHT BIJ DE ARMSTEN TERECHT.Men kan geven zonder lief te hebben, niet liefhebben zonder te geven.

Zo helpen we samen de honger en de armoede uit deze wereld.

Van harte dank voor uw steun.

Willem.

Prof. Dr. Willem VAN COTTHEM
Beeweg 36
BE-9080 ZAFFELARE
Belgium
Tel. +32 9 356 86 16
e-mail : willem.vancotthem@gmail.comBron: wanttoknow

Voeg toe aan: