Zoeken
 


Met z’n allen in een piramide

Laatste wijziging: woensdag 11 november 2009 om 14:08, 4016 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 11 november 2009

De piramide als architectonische vorm rukt op. Soms om op te vallen, vooral om ruimte te besparen.

In Parijs staat-ie er in 2012: een gigantische 180 meter hoge glazen piramide langs de ringweg. Vijf jaar later is de Groningse binnenstad een piramide-blikvanger rijker. Net achter de Grote Markt verrijst het 45 meter hoge Groninger Forum, een cultureel centrum. Voor het meest ambitieuze piramideplan moeten we trouwens naar Japan. De Shimizu Mega-City pyramid, moet maar liefst 2.004 meter hoog worden.

Het zijn een paar voorbeelden van nieuw te bouwen piramidegebouwen. Noem ze neopiramides. Was de piramide ooit synoniem aan een grafmonument in de Egyptische woestijn, straks wonen er duizenden mensen in. Of misschien wel miljoenen. Want als het aan vooruitstrevende architecten ligt, worden in de toekomst zelfs hele piramidesteden gebouwd.

Efficiënter

Piramidewonen in Nederland bestaat overigens al op kleine schaal. In Amsterdam West staat sinds 2007 gebouwencomplex De Piramides met in totaal 82 appartementen. En in Houten staat al langer ’t Domein van architect Rudolf Das.

Bron / Lees verder: Depers.nlBron:

Voeg toe aan: