Zoeken
 


Hoe ontvang en krijg je meer complimenten?

Laatste wijziging: dinsdag 10 november 2009 om 12:01, 3857 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 10 november 2009

Een complimentje maakt onze dag goed en toch kunnen we er zo moeilijk mee om. Complimentjes maken ons onzeker of doen twijfelen over de oprechtheid. Jammer, want daarmee nodigen we de anderen uit om zich voortaan minder lovend uit te laten. Ze gepast ontvangen, kan je leren. Wie er gracieus weet mee om te springen, spoort mensen aan er nog meer te maken. En dat komt je zelfvertrouwen alleen maar ten goede.

1. Als een ander een complimentje geeft, spreekt de ander zijn waardering uit. Een gepaste ‘dank je’ is de beste reactie op een compliment. Kijk de ander aan met een glimlach en laat blijken dat je de aandacht en lof waardeert.

2. Vooral vrouwen hebben het best moeilijk om een complimentje te aanvaarden. Bekijk het als een stukje persoonlijke waardering en die hoef je niet te pareren. Door te reageren als ‘dit oude ding? Heb ik allang’ of ‘mijn haar valt nooit goed’ geef je een negatieve reactie aan een compliment.

3. Zoek niet naar een dubbele bodem. Stel jezelf geen verdere vragen, soms is de reden zeer duidelijk en geniet gewoon van de positieve aandacht en waardering. Niet iedereen wil je met een complimentje het bed inkrijgen of versieren. 

4. Complimenten zijn niet bedoeld als ruilhandel. En toch menen velen dat ze er eentje moeten teruggeven. Dat is niet de bedoeling en ontkracht zelfs het compliment van de ander. Ga ook niet discussiëren en vergelijk jezelf niet met iemand anders. 

5. Gedraag je niet onverschillig omdat je nu eenmaal niet weet hoe er mee om te springen. Sta niet wat rond te kijken of tokkel niet verder op je gsm of computer. Kijk de ander aan als die iets positiefs zegt, dat geeft een zelfzekere en attente indruk.

6. Een compliment schenkt een boost aan je zelfvertrouwen. Niet dat je naast je schoenen moet lopen, maar bekijk het als een extra stimulans om zo verder te gaan. Een compliment tovert een glimlach op je gezicht en daar kunnen anderen net zo veel genieten.



Bron: happynews

Voeg toe aan: