Zoeken
 


Star Man

Laatste wijziging: zondag 8 november 2009 om 23:59, 5364 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 8 november 2009

Hoewel ik een believer ben, ben ik ook een non-believer.
Ik lijd aan het Mulder / Scully syndroom.
Mijn verstand zegt twee dingen, we zijn alleen en we zijn met velen.
Mijn eerste kennismaking met de mogelijkheid van ander leven in dit heelal was een klein artikel in het tijdschrift Kijk.

Het eerste dat me echt vast pakte en me niet weer los liet.
Het Tunguska Event in 1908 een immense explosie boven een onbewoond en bijna onbereikbaar gebied diep in Siberië.
Het licht van die explosie was zo helder dat men in Londen snacht's de krant kon lezen, of dit werkelijk zo was of dichterlijke vrijheid is niet bekend maar het was groot genoeg om de hele wereld te beroeren.
Pas na vele jaren kreeg men het zover dat een expeditie werd uitgerust om het gebied te bekijken, in 1928 kreeg een groep onderzoekers toestemming van de nu communistische heersers om te kijken wat er toen was gebeurd.
Men vond niets anders dan een totaal vernietigd gebied waar geen boom meer rechtop stond, het was echter al weer begroeid dus een krater werd niet gevonden.
Ook de plaats waar het was gebeurd hielp niet mee, een enorm moeras.

De verklaring die de wetenschap er jaren later aan gaf was plausibel,  maar voor mij onbevredigend, vlak voor binnenkomst van onze atmosfeer had een kleine komeet zichzelf aan stukken gescheurd en was ontploft, de boomstronken die allemaal mooi rond een epicentrum lagen was voldoende bewijs.

Het tweede verhaal waar ik door geraakt werd was het verhaal van Betty en Barney Hill, een eenvoudig echtpaar uit Amerika die als eerste het fenomeen Missing Time de wereld in holpen.
Nadat hun auto er mee was gestopt op een achteraf weggetje zit er een gat in hun geheugen en weten ze beide niet wat er van af dat moment is gebeurd.
Later krijgen Betty en Barney dezelfde herinneringen terug van wezens en hun ontvoering, en wat er allemaal in die verloren uren met hun was gebeurd.
Hun verhaal werd naar het rijk der fabelen verwezen evenals de alternatieve verklaring voor Tunguska.

Heeft Kenneth Arnold in 1947 echt vaartuigen van een andere wereld gezien toen hij met zijn piper tweezitter over de black hill's vloog, of was het een vreemd atmosferisch effect.
Hij is de bedenker van de term vliegende schotels want daar leken ze op.
Hij zelf wilde daar nooit antwoord op geven.

Toen kreeg ik de foto's van Georg Adamski onder ogen, de man die herhaaldelijk op reis ging met zijn buitenaardse vrienden die van Venus kwamen.
Al mijn twijfels waren weg bij het zien van zulke heldere foto's en ik werd een true believer.
Geen letter liet ik ongelezen als het over leven van buiten de aarde kwam, hoe absurd soms ook.
Ik pijnigde mijn hoofd over waar ze vandaan kwamen en hoe ze hier dan moesten komen, heb nachtenlang de slaap bevochten maar nooit iets gezien dat op een vliegend voorwerp leek.
Het enige dat er over werd gezegd in de media was dat het sterren weerspiegeld in de atmosfeer waren of weerballonnen.

Alles werd netjes buiten de nieuws verzameling gehouden en de enige dingen die door kwamen waren de gebeurtenissen waar men niet omheen kon, helemaal niet toen de videocamera zijn intrede deed.
De gewone man kon zijn eigen nieuws filmen en de grote dingen zoals de invasie boven Rusland konden niet meer stil gehouden worden, die beelden konden niet gecensureerd worden.
En hoewel ze wel moesten worden uitgezonden, een verklaring werd altijd diplomatiek achterwege gehouden.
Nu worden dit soort dingen aan ons gevoerd in sensatie programma's en belachelijk gemaakt.

Toen ik het licht zag was er geen internet, de informatie waar ik het mee moest doen waren obscure boeken die men niet had in de bibliobus.
Het eerste boek dat ik echt las over deze materie was, Waren de Goden kosmonauten van Erich von Däniken die zijn visie gaf op de onverklaarbare bouwwerken en symbolen die men al jaren vond.
Het tweede boek was Terug naar de Goden van Gerhard Steinhauser over de afkomst van de Goden op aarde, onverklaarbare energieën en reizen naar andere sterren.

Van officiële zijde kwam nooit een reactie en werd ook niet gevraagd.
Pas toen in de 50-er jaren in Roswel iets was gebeurd begon het publiek antwoorden te eisen en begon de officiële zijde zich in vreemde bochten te wringen om maar geen antwoord te hoeven geven.
Dit leverde de uitspraak op waar ze zich al jaren van bedienen, we kunnen het niet ontkennen nog bevestigen.
Door officieel het Project Bluebook te starten kon het zeggen dat het er mee bezig was.

Gevoerd door sci-fi (die doorgaans word geschreven door wetenschappers) kon ik mijn eigen mening over alles opbouwen.

The Hill's, Adamski en von Däniken waren in de tijd dat ze gebeurden op zichzelf staande dingen, niemand legde verbanden, pas met het Roswel incident begon de complot molen te draaien mede door de stommiteit van het Amerikaanse leger zelf.
Door eerst naar buiten te brengen dat er iets groots was neergestort op een weiland maar niet een vliegtuig van het leger en vervolgens de daarop volgende dag zeggen dat het een weerballon was zaaide zoveel verwarring dat men niet anders kan doen dan denken dat er iets onder het vloerkleed word gestopt.
Wilde speculaties over een neergestort buitenaards toestel met daarin inzittenden die naar een geheime locatie werden gebracht
met de naam Area 51. Het gebied draagt nog steeds dezelfde naam en er word gezegd dat op het dichtbij gelegen Groom Lake nog steeds voertuigen van buiten de aarde worden getest.

Ik moet toegeven dat ik in die tijd alles voor zoete koek slikte en eigenlijk nooit onderzoek deed, als iemand een dik boek schreef over vreselijke dingen dan had hij dat niet zomaar verzonnen.
En waarom zou iemand zijn leven weggooien om iets uit te zoeken om vervolgens te zeggen dat het flauwekul is.
Pas later kwam ik erachter dat een hoop van die verhalen van mensen kwamen die aandacht zochten of geestelijk labiel waren of gewoon een goed flauwekul verhaal konden verzinnen.
Zoals een hoop mensen zag ik op een bepaald moment alleen nog maar de hoaxes en de doorverwijzingen naar complotten om ons dom te houden.
Nergens concreet bewijs.
Alleen het besef dat we niet alleen kunnen zijn heeft het vlammetje nooit uit doen gaan.

Ik ben mijn mening meer op de vlakte gaan houden en mijn beste antwoorden waren nog ontkennend nog bevestigend.
Me bezig houden met exacte wetenschappen (zij het populair) gaf de doorslag dat het wel heel moeilijk zou worden om zich aan de universele wetten te houden en toch dat te doen wat men aan ufo's toeschreef.
De berichtgeving over ufo's en ufo gerelateerde dingen begonnen steeds bizardere vormen aan te nemen tot een punt waarop men folklore als waarheid nam en schijnbaar eenvoudige zaken uit het verleden toeschreef aan tussenkomst van buitenaardse intelligentie.
Ik was op het punt aangekomen dat ik het hele geval weg schoof met het argument dat het onmogelijk zou zijn voor een buitenaardse beschaving om hier te kunnen komen.
Dit gebaseerd op de wetten van de natuurkunde.
Ik heb hier redelijk tevreden mee kunnen leven want immers echt goed en concreet bewijs kon men niet leveren.

Tot men in de media aandacht begon te geven aan dingen en zelfs regeringen dingen lieten uitlekken, piloten van zowel de burger als de militaire vliegtuigen maakten melding van vreemde lichten die mee vlogen en plotseling en sneller dan mogelijk was van richting veranderden.
Militairen vroegen of de toestellen mochten worden neer gehaald, wat in zeldzame gevallen ook is gebeurd.
Het volledige verslag van de betrokkenen van het contact in de bossen van Boscombe Down, weer door burgers en militairen.
Rapporten van de NASA die ongewild naar buiten kwamen en vermelden dat hun astronauten ook dingen hadden gezien die over de aarde vlogen.
Duidelijk bestuurd.
Met alle mogelijke verklaringen van wat het niet was ben ik opnieuw alles gaan bekijken wat ik in mijn boekenkast en knipselkistjes had.

Ik ben gaan sorteren en geprobeerd alles er tussen uit te vissen dat meteen al opviel als een hoax, alle foto's die ik had kon ik meteen weg doen en alleen dat waar bij je een steekje in je achterhoofd overhoud bewaarde ik. De wetenschap laat ik het meeste zeef werk doen.

Dat de mens uniek is geloof ik al heel lang niet meer en hoewel de wetenschap de ruimte onderzoekt naar microscopisch leven ben ik er van overtuigd dat er veel beschavingen in het heelal zijn.
Volgens de berekeningen kan iedere gele dwergster als onze zon leven ondersteunen.
En planeet vorming blijkt een heel alledaags en saai iets te zijn.
Beetje arrogant om te denken dat wij we dan alleen zijn terwijl ons hoekje van het universum veel jonger is dan wat we eigenlijk kunnen zien.

Ik ben pas goed op mijn vingers getikt voor mijn scepsis toen ik voor het eerst zelf iets zag dat ik niet kon verklaren.
Niemand of niets kon een goede verklaring geven van wat ik had gezien, van weerballonnen hoog in de atmosfeer tot Sirius en van onder beschenen vogels.
Toen ik video opnames uit Gulf breeze zag, zag ik precies hetzelfde, helder oplichtende bollen die langzaam transparant werden maar nooit helemaal verdwenen.
Ik heb me er wijselijk stil over gehouden, maar nu kon ik niet meer alles bot ontkennen ik had nu zelf iets gezien dat er op wijst dat er wel eens iets zou kunnen zijn. Maar hadden al die mensen dan gelijk. Wat is bewijs ? En wie bepaald dat dan?

Ontvoeringen zoals die Travis Walton overkwam, een non-believer, zijn zelden zo ijzingwekkend opgetekend door degene die ze mee maakte.
Hij wist zich na een tijd alles te herinneren en dat is wat veel mensen niet is gegund,  zij moeten leven met rusteloze nachten, onverklaarbare dromen en missing time, het volledig kwijt zijn van een periode, een zwart gat in je geheugen.
Maar zijn zulke mensen dan echt mee genomen ? ook hier kan ik niet een antwoord op vinden omdat er simpelweg te weinig informatie is om een bevredigend antwoord te geven.

Jessy Marcel die iets omhoog houd dat op folie lijkt, waarvan men zegt dat het een weerballon is en niet een vliegend object.
Het is inderdaad een stukje van een weerballon, ik heb ze vroeger als kind zo vaak gevonden.
Gedraagt zich als folie maar is ijzersterk plastic.
De grote stukken verstoorde grond die we zien, waar het toestel zou zijn neer gekomen, maar meer ook niet.
Pas veel later komen er stukjes metaal boven tafel die van de ufo zouden komen.

Na de ontmaskering van de Adamski en andere foto's als vervalsingen heb ik eigenlijk nooit weer een  overtuigende ufo foto gezien, eentje waar je gewoon niet onderuit kunt en toe moet geven dat het echt een vaartuig van een andere wereld is.

Alleen als ik de letterlijke vertaling van de afkorting helemaal gebruik zijn alle foto's echt.
Unidentified Flying Object.
Hoe mooi de lichtshows van Gulf Breeze en Mexico City ook zijn, het zijn alleen maar onverklaarbare lichtjes.

Toch zijn er wel bewijzen te vinden maar die zitten tussen de regels in.
Wat voor mij bewijst dat er iets is gebeurd in Roswel zijn niet de theorieën, niet alle vage ideeën, het is de blik in de ogen van Jessy Marcel,  de ene keer bijna sarcastisch lachend en de andere een blik van verbazing van verontschuldiging zelfs.
Je kunt zien dat er druk op hem word uitgeoefend en zonder een complot te suggereren, echt normaal is dat niet.
Later zijn er inderdaad verhalen naar buiten gekomen die over dwang spraken.

Waren de goden echt kosmonauten ?  Heeft von Däniken gelijk ?
Maar wat bewijst hij ons ?
Hij laat ons de reusachtige bouwwerken van vroegere volken zien, hun vreemde buitensporig grote symboliek, hun niet voor ons te bevatten beweegredenen.
Vaak vele duizenden jaren oud en met een vakmanschap waar men tegenwoordig lasers en g.p.s voor nodig heeft.
Volgens von Däniken kan dit alleen maar gemaakt zijn door of met behulp van buitenaardse kennis, iets anders geloven is je kop in het zand steken en de waarheid negeren. Een lange wereldreis van iemand die dacht dat hij het bij het rechte eind had en dat als waarheid verkocht.
Het is hoe Erich von Däniken er naar kijkt. Maar echt bewijs kan ik er niet uithalen.

Toch kriebelt er wat in mijn achterhoofd, hoewel ik von Däniken niet meer heilig geloof, vind ik het op zijn minst curieus dat mensen 4000 jaar geleden de Trilitons van Baalbek konden maken,  verplaatsen, en er ook nog structuren mee konden maken.
De grootste door mensen bewerkten stenen, sommigen wegen 1 miljard kilo.
Op die momenten worden de meest absurde dingen mogelijk, althans denken we dan.

Maar is het zo moeilijk om te geloven dat mensen 5000 jaar geleden kennis bezaten om deze dingen te kunnen maken, want hoe vindingrijk is een mens.
De grote pyramide van Gizeh heeft jaren moeten lijden onder haar ufo afkomst, terwijl we nu weten wie hem heeft gebouwd, hoe lang het heeft geduurd en wat het aan arbeidsloon moest kosten, alleen maar door verder te graven en nieuwsgierig te blijven.

Als ik de Wandjina's van de Aborigionals bekijk en sommige afbeeldingen uit Sumer, of andere oude volken, zie ik mensachtige figuren die met veel vrije interpretatie een helm zouden kunnen dragen. Als ik van die helmen nu eens een masker maak ?
Zijn al die kleine onverklaarbare pictogrammen die men overal vind, zoals een afbeelding van een apache helikopter op een Egyptische Stéle, echt boodschappen uit het verleden van een volk dat contact had met ruimtevaarders ?

Waarom word er dan zo weinig gewag van gemaakt, waarom vinden we dan niet meer oud bewijs.
Dat we nu de aanwezigheid van buitenaardsen van de hand doen als slappe verhalen is iets van deze tijd.
Duizenden jaren geleden werden deze wezens waarschijnlijk vereerd als goden en in die tijden had men er geen moeite mee om aan te nemen dat er meer was en dat de goden onder hen waren.
Er waren veel meer afbeeldingen en papyrus rollen geweest met uitvoerige beschrijvingen van wat er gebeurde.
Hoeveel goden verhalen zijn er wel niet, maar alles wat over is word vaag door de symboliek.

Schrijven, tekenen en bouwen, hoe ingewikkeld ook vergt kennis die de mens zelf heeft kunnen opdoen tijdens zijn reis.
Hoe de Trillitons zijn gemaakt weet niemand maar ik neem aan met hele simpele hamer en beitel werktuigen, zo gaat het met het vervoeren ook.
Voor al deze dingen hebben we geen buitenaardse interventie nodig en als ik ockhams razor toe pas en steeds dat gene weg laat dat onlogisch klinkt kom je vanzelf uit bij de meest logische verklaring.
Al word die niet altijd gevonden, maar iets niet rationeel kunnen verklaren, is dat dan meteen een excuus om er een irrationele verklaring aan te geven.
Ook wij zullen ooit meer weten dan nu en ook die kennis zal weer verloren gaan in de tijd die nodig is om onze civilisatie te laten rijzen en vallen.

Ik ben best tevreden met wat de wetenschap me aan ruimte bied om buitenaards leven in te plaatsen, en dat de ruimte om mij heen vol zit met denkende bewuste wezens word iedere dag meer werkelijkheid.
Maar de wetenschap doet ook meteen de deur dicht als het op bezoeken aankomt want volgens de huidige wetten is een bezoek zelfs van onze naaste ster uit tijds overwegingen alleen plausibel wanneer een beschaving zou moeten vluchten en een nieuwe thuis zou zoeken.
Even snel heen en weer is er niet bij.
Onze eerste buren zijn drie sterren.
Proxima Centaurie,  Alpha Centaurie A en Alpha Centaurie B,  waarvan Proxima met redelijke zekerheid een planeet heeft die nog leven zou kunnen huisvesten ook.
Deze sterren liggen dichtbij,  slechts 4 lichtjaar maar volgens de natuur wetten nog steeds te ver weg.

Maar wat maakt ons zo bijzonder om er 4 jaar voor te reizen met de lichtsnelheid om ons te bezoeken.
Het zou voor een bezoeker in ieder geval geen loze reis worden want hij weet dat we er zijn.
Sinds de mens met radio bezig is worden er al signalen de ruimte in gestuurd die onze zon laten oplichten in een omtrek van 100 lichtjaar, iedere technologische beschaving in die omtrek heeft ons planeetje allang ontdekt.
Vragen die wezens zich af wat hier gebeurd of denken ze dat het een astronomisch fenomeen is, een uitzonderlijk radioactieve gele dwerg.

Seth Shostak, één van de bedenkers van SETI houd die mogelijkheid zelf ook in zijn achterhoofd en zelfs de mogelijkheid dat ze helemaal geen contact willen.

Er zijn door de jaren veel opties naar voren gebracht van heel redelijk tot volslagen absurd.
Niet bijster slim als we zijn is het een mogelijkheid dat men ons onderzoekt uit een antropologische nieuwsgierigheid, de evolutie van zelfbewuste wezens in een heel vroeg stadium van hun ontwikkeling.
Medische experimenten zie ik ook geen heil in, we zullen genetisch zo van elkaar verschillen dat ze daar weinig mee kunnen.
Helemaal als ze er achter komen dat we maar twee keer zoveel genen hebben als een fruitvliegje en maar een paar honderd meer dan een kip.

We zullen er in voorkomen in grote lijnen hetzelfde uitzien omdat ik denk dat onze intelligentie , ons brein, een dergelijk lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren.
Het kan niet zijn omdat we gevaarlijk zijn voor de rest van het heelal want we kunnen dit bolletje niet verlaten, hooguit onleefbaar maken, voor zo ver we dat al niet gedaan hebben.
Of houden ze ons toch in de gaten om er voor te zorgen dat we er niet teveel een zooitje van maken,  omdat leefbare planeten niet dik gezaaid zijn in het universum want dat vind ik echt een eng idee. (dit idee is uitgewerkt in "The day the earth stood still" )

De duisterste variant is eigenlijk nog wel de meest voor de hand liggende, een civilisatie die zo ver op ons voorligt en in staat is om ons te bezoeken zal dat niet in het holst van de nacht doen,  maar zich in volle glorie presenteren waarna wij aardbewoners een niet al te best lot zijn beschoren.
Een mooi voorbeeld is hoe wij zelf zijn omgegaan met beschavingen die niet zover als de onze waren (en nog steeds omgaan) En dat op een bolletje met een doorsnede van 40.000 kilometer.

Mijn persoonlijke bewijs bestaat uit de Gulf Breeze lichtjes die ik zelf heb gezien, uit de lichtsporen die van horizontaal plotseling naar verticaal veranderden.
Maar ook dit is alleen bewijs dat ik iets heb gezien dat ik niet kan verklaren.
Een close encounter of wat voor kind heb ik nog nooit meegemaakt.
Er is bewijs maar het zit verstopt, niet in hoe de mensen hun graven en steden bouwden. Het bewijs zit in hun kennis.
Wie verklaart mij door logica toe te passen waar de kennis vandaan kwam die de mensen van Groot Zimbabwe, Sumer, en Dogon en vele andere volken hadden over dingen die men niet kan weten zonder moderne technieken.
Waar komt astronomische kennis vandaan die men niet kan opdoen door waarneming ?
Hoe kenden de Dogon het bestaan van andromeda ?
Waar haalden de mensen van Groot Zimbabwe hun kennis van het heelal en zijn ontstaan vandaan ?
En hoe wisten de mensen in Sumer dat er 10 planeten waren ?

Ik laat met opzet de Piri Reis en Vinland kaarten en dergelijke "moderne" ontdekkingen achterwege, deze dingen komen allemaal uit een tijd waarin men voor winstbejag vervalste en ik zie de Sumeriërs niet dagen beitelen met zacht koperen beitels om zijn medemens een poot uit te draaien.

De ene theorie word van tafel geveegd met het andere rationele argument en een middenweg kiezen mag niet.
Of je bent een believer of je bent een non-believer.

Maar dit zijn de dingen die niemand van tafel kan halen, niet met bewijs, niet met rationaliteit, niet met samenzweringen.
Dat zijn de dingen die mij een believer laten blijven.
Deze vaak kleine dingen laten zien dat er vroeger meer is voorgevallen dan de schrijvers konden verwoorden.

Aan het einde ben ik nog niet veel verder dan waar ik ben begonnen, het is me gelukt om te blijven geloven zonder al die dingen er om heen die ik aanhaalde.
Mijn denkbeelden worden nogal eens weggelachen om dat ik te simplistisch zou denken.
Ik weet zeker dat er meer bewuste levensvormen in dit heelal leven en dichterbij dan we misschien wel denken.
Het zullen wezens zijn in alle soorten en maten. De ene goed de ander slecht,  net zoals hier op Aarde.

We hebben bezoek gehad, daarvan ben ik overtuigd, en vaker dan één keer.
Iedere beschaving die de mogelijkheid heeft om interstellair te reizen zal dat ook doen en het eerste dat ze zullen doen is zoeken naar planeten die min of meer aan hun criteria van leven voldoen simpelweg omdat ook zij willen weten of ze alleen zijn.
Hoe hoger de intelligentie hoe nieuwsgieriger zijn natuur.
De wezens die ons bezoeken zijn ver genoeg op ons voor om te weten hoe ze zich moeten verbergen of kenbaar moeten maken en ik weet zeker dat ze zich niet bedienen van vreemde operaties en ontvoeringen om er achter te komen wie wij zijn.
Als ze hier werkelijk al sinds de begindagen van de mens komen weten ze dat al.

Dat er zoveel rommel tussen zit is volgens mij te danken aan de mensen die de paniek blijven voeden, dat er vreselijke dingen gebeuren of we ons geloof massaal laten varen als uitkomt dat we niet alleen zijn in het universum.
Een middel aangegrepen om ons bang te houden voor hele andere doeleinden.

De contacten die gelegd zijn worden discreet afgehandeld met wijze mensen.
Niet met mensen die er boeken over schrijven,lezingen over geven of filmpjes op Youtube zetten.
Discrete gesprekken, soms met invloedrijke personen maar soms ook aan de keuken tafel.

De aarde word klaar gemaakt om deelgenoot te worden van het grote geheel.
De mens begint pas nu,  net na de technologische revolutie op stoom te komen, nu, net 150 jaar geleden.
Dat is razendsnel, te snel, al die volken die in het verleden deze contacten hebben gehad en er over gingen schrijven deden dat op de piek van hun bestaan. Onze beschaving is nog niet klaar om deelgenoot te worden van het geheel.
We zijn nog niet bezocht omdat we vanuit het buitenaardse perspectief nog steeds met een blinddoek voor in een ketel staan te roeren.
Wie we werkelijk zijn heeft geen gelijke tred met hoe en waar we zijn.
Ons doen en ons denken zullen eerst stabiel op elkaar moeten inwerken, Wat voor nut heeft het om een autist uit zijn wereld te halen om hem deelgenoot te maken van het groter geheel als hij zijn eigen kleine stukje niet eens begrijpt.

We zijn nog zo jong en zo naïef dat we niet zullen begrijpen wat we gaan zien.
Niet de aanblik maar de gedachte dat we niet alleen zijn zal overweldigend zijn, er zal een besef komen dat we niet zover zijn als we dachten dat we niet de kroon op het werk van een schepper zijn maar één van de velen.
De waarheid komt snel genoeg en ik kijk er reikhalzend naar uit want weten is één, echt zien is iets heel anders.Bron: Ynse

Voeg toe aan: