Zoeken
 


Balkenende roept om global governance

Laatste wijziging: vrijdag 6 november 2009 om 21:28, 4568 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 6 november 2009

Premier Balkenende gaf twee weken geleden een toespraak in Singapore waar hij opriep om te werken aan 'nieuwe vormen van global governance'. Een oproep die aansluit bij de recente onthullingen over de VN klimaattop in Kopenhagen en de huidige trend op het gebied van macht centralisatie.

In Singapore sprak Balkenende over de economie en hoe men de groeiende verwevenheid van de wereldeconomie (tot stand gebracht door corporaties) alleen maar toe kan juichen. De premier noemde ook het verdrag van Lissabon en hoe deze de "politieke en bestuurlijke slagkracht van Europa versterkt".

Eén van de kernpunten uit zijn toespraak noemde hij "de noodzaak om te werken aan nieuwe vormen van global governance. Vormen die recht doen aan de ontwikkelingen in de wereldeconomie en aan de shifting balance of power tussen landen en regio's."

U vraagt zich misschien af wat Balkenende nou precies bedoelt met global governance. Om deze term beter te begrijpen verwijs ik u naar een artikel uit de column sectie van de Financial Times website geschreven door (mede-)Bilderberger Gideon Rachman op 8 december 2008. In dat artikel getiteld 'And now for a world government', beschrijft Rachman haarfijn dat er een plan is voor een ondemocratische 'world government' en dat termen zoals 'global governance' slechts eufemismen daarvan zijn die gebruikt worden om het volk te misleiden. Het is dan ook niet gek te noemen dat Balkenende en de heer Rachman roepen om meer centralisatie van macht, aangezien dat volledig aansluit bij de Bilderberg agenda

Het roepen om 'global governance' is niet nieuw in de Nederlandse politiek. Afgelopen juli gaf minister Wouter Bos van Financiën een toespraak ter gelegenheid van het afscheid van de destijdse Wereldbank bewindvoerder Herman Wijffels en de opening van een 'global governance' seminar. Opmerkelijk is dat Herman Wijffels twee maanden 'global governance' als oplossing voor al onze globale problemen propageerde in de uitzending van het televisieprogramma Buitenhof dat de titel 'naar een nieuwe wereldorde' droeg.

In Singapore gaf Balkenende ook weer aan dat globale problemen globale oplossingen nodig hebben en dat deze niet anders bereikt kunnen worden dan door 'global governance'. Als voorbeeld van één van deze globale problemen noemde hij de klimaatcrisis en refereerde hij aan het belang van de VN klimaattop in Kopenhagen die aankomende december plaats zal vinden.

Recentelijk berichtte wij op deze site al over deze klimaattop, toen Lord Christopher Monckton, een bekende klimaatverandering scepticus en ex-adviseur van Margaret Thatcher, een presentatie had gegeven over het verdag dat men wil tekenen in Kopenhagen en vermoedelijk een beginsel is in het opzetten van een wereldregering.

 
Lord Monckton legt uit dat het woord 'overheid' daadwerkelijk verschijnt als één van de drie doelen van de nieuwe entiteit die men in Kopenhagen op wil richten. Het tweede doel daarvan is de overdracht van de rijkdom van Westerse naar de derde wereld landen, omdat de rijke landen veel meer CO2 uitstoten dan de arme landen. En het derde doel van deze nieuwe entiteit, deze regering, is de handhaving.

Geld geven aan de derde wereld landen lijkt voor veel mensen misschien niks mis mee. Echter zal er haast geen cent bij deze landen belanden, omdat het meeste geld rechtstreeks naar deze nieuwe entiteit zal gaan en de rest waarschijnlijk in de handen van corrupte politici en grote corporaties belanden. Zo zijn oliemaatschappijen zoals Shell een groot voorstander van een CO2-tax en is het inmiddels bekend dat de Rothschild familie het grootste deel van de CO2-emissiehandel in handen heeft.

Verder geeft Lord Monckton aan dat het woord 'verkiezing', 'democratie' of 'stemming' nergens voor komt in het 200 pagina tellende verdrag, wat niet veel goeds lijkt te suggereren.

Lord Monckton werd door het Corbett Report geïnterviewd over zijn bevindingen.



Bron: wacholland.org

Voeg toe aan: