Zoeken
 


Viroloog Osterhaus heeft 'te nauwe banden' met industrie

Laatste wijziging: dinsdag 3 november 2009 om 21:21, 3921 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 3 november 2009


Minister Ab Klink (CDA) van Volksgezondheid moet een aantal kritische vragen van de Kamer beantwoorden over de rol van viroloog Ab Osterhaus in de aanschaf van 34 miljoen griepvaccins. Volgens een aantal partijen heeft de viroloog te nauwe banden met de farmaceutische industrie.

PvdA, VVD en PVV willen van de minister weten of hij zich niet te veel door de adviezen van viroloog Ab Osterhaus heeft laten leiden.

Het CDA wil weten of de viroloog niet kwetsbaar is geworden door de aandelen die hij heeft in een bedrijf dat onderzoek doet naar vaccins. Osterhaus zelf zegt niet te verdienen aan de Mexicaanse griep.

Onvermijdelijk
De SP noemt banden tussen wetenschappers en het bedrijfsleven onvermijdelijk, maar vindt de banden die Osterhaus heeft met de farmaceutische industrie 'niet aan de haak'.

Klink voerde aan dat een advies van de Gezondheidsraad hem voldoende argumenten gaf om voor de hele bevolking vaccins te gaan kopen.

Bron / lees verder: ElsevierVoeg toe aan: