Zoeken
 


Ben jij bang voor het donker? (Steve Rother)

Laatste wijziging: maandag 26 oktober 2009 om 13:43, 2914 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 26 oktober 2009

Dear Friends, hoewel er op dit moment ook veel opwindende zaken aan de hand zijn in de wereld, zijn het ook intensieve tijden voor veel mensen. Het is heel makkelijk om in angst verzeilt te raken en overweldigd te worden door alle donkere krachten in de wereld en in onze levens. Maar wat gebeurt er wanneer we ervoor kiezen om niet bang te zijn voor het donker?

Wat zou er gebeuren als we in het aangezicht van het donker ervoor kiezen de kansen voor groei te grijpen, bijvoorbeeld door het in licht in datzelfde duister te brengen? Het essay hieronder biedt je inzichten en rijke inspiraties in dit opzicht; geniet ervan en heb een fijne dag!

Fred Burks. for PEERS and the WantToKnow.info Team

~~~~~~~~~~~~~~~~

Ben jij bang voor het donker?

Het zijn heel vreemde tijden op planeet Aarde. Jij zit aan de rand van de klif. Jij staat aan de vooravond van een grote gebeurtenis; jij hebt jezelf hier geplaatst, heel specifiek op dit moment. En velen van jullie weten dit diep in je hart.

Jij weet dat daar er ergens iets is, bóven alles, dat jij hier komt uitvoeren. We vertellen je dat nu de gelegenheid zich aandient om dit te realiseren, Het gebeurt! Jazeker, er komen moeilijke tijden aan, wanneer je door deze veranderingen gaat. Maar dit komt voor een deel door je eigen percepties van wat jij gelooft dat moeilijk is. Én door wat jij gelooft dat gebrek-aan-steun is. En daarover willen we nu juist met je delen, omdat in deze tijden, dáár juist de angst begint.

Je hebt een ongelooflijke kracht getoond met je bereidheid oude geloofsystemen los te laten. Maar zodra je weer angstig wordt, spring je weer terug in je oude geloofsovertuiging. Daar is helemaal niets mis mee, het is simpel de menselijke manier om drie stappen voorwaarts te zetten en één stap terug.. En zolang je jezelf daarover niet veroordeelt, is er helemaal niets aan de hand. Want het is jouw perceptie van jezelf, die de ervaring van de werkelijkheid creëert.

Hoe zou je wensen dat je wereld eruit ziet?

Je zult het donker zien. Je zult ook de angst ontmoeten. Laten we daarom een paar momenten wijden aan angst, het donker.. en het Kwaad. Wij geloven dat het zo grappig is dat zelfs sommige wereldleiders het woord ‘Kwaad’ gebruiken. Wat een vreemde toestand., want ze kijken toch echt in de spiegel wanneer ze dit doen.. Kan je rechterhand je linkerhand beschuldigen dat deze het Kwaad is? Dat werkt natuurlijk niet.

Net zoals schoonheid is het kwaad ook een subjectieve observatie van ieder mens. 
Net zoals schoonheid is het kwaad ook een subjectieve observatie van ieder mens.

Dus, wat is dan het Kwaad? Wat is het Donker en wat is Angst? Dát is wat we vandaag proberen te behandelen. Omdat je het donker, de angst, eenzaamheid en gebrek-aan-steun zult tegenkomen in je eigen evolutionaire proces, op een manier die totaal anders is dan je voorheen hebt meegemaakt. Dáár sta je namelijk vandaag de dag precies: op de drempel van de deur die langzaam opengaat.

Velen van jullie zullen het Donker zien. Wij hopen dat je zult overwegen er een andere perceptie aan te geven, omdat een mens die zich niet bekrachtigd, het Donker anders ziet. Zij zien angst anders.

Het is niet goed het is niet fout. Het is niet wit, het is niet zwart. Het is niet goed, het is niet slecht. Dit zijn met name de polariteiten die mensen hebben verward, tot op dit punt. Wat wij je graag willen vragen vandaag, is hoe jij jouw wereld wenst te zien? Hetzelfde Donker kun je bijvoorbeeld zien als een kans voor het licht. Deze donkere uitdagingen kun je zien als een deur die zich voor je opent naar een heel nieuwe arena. Dit zijn de kansen voor lichtwerkers om hun licht te schijnen op volledig nieuwe manieren.

Het Donker is slecht afwezigheid van Licht.

Het Donker is slecht afwezigheid van Licht.Wanneer jij het zonlicht met je hand tegenhoudt, verschijnt er een schaduw op de grond. Kunstenaars kijken naar dit soort schaduwen en roepen bijv.: “Oh prachtig, ik kan hier allerlei dingen mee doen!” En fotografen kijken naar de schaduw en zeggen: “Zou het niet fascinerend zijn om vast te leggen?”
Maar velen van jullie kijken naar de schaduwen en roepen: “Oh, dat is het Donker, en ik verkies alleen licht in mijn leven”. Er zijn zelfs tijden dat je je omdraait en wegholt voor het Donker, terwijl Donker er slechts is om je Geest te voeden.

Het Donker geeft je een kans om je licht te laten schijnen, je vertrouwen, je wetendheid.. op een manier die je nog nooit eerder hebt gedaan. En jazeker, het zal heel eng zijn in het begin, maar onthoudt dat je niet alleen zult zijn. Er is op dit moment een enorme familie aan het ontwaken met dit doel. En dit gebeurt ook niet alleen meer aan de rand van de samenleving!

Je gaat niet ‘n dag meemaken dat iedereen tegelijk ontwaakt is van de droom, noch ga je een hoofdonderwerp op het nieuws zien, over hoe het licht op de Aarde kwam. Het zal een zeer langzaam proces zijn, dat door de bevolking heen sijpelt, vanuit verschillende bronnen, om een kritische massa te bereiken, alwaar vandaan het op een natuurlijke manier een niveau van algehele bewustwording bereikt.  Dit keer is het anders, en als je naar deze kansen voor het licht kijkt, zul je zaken ontwaren waarvan je niet had kunnen dromen dat ze waarheid kunnen zijn in de wereld waar je vandaag in leeft.

Dat is ook de reden dat we healingmethoden hebben aangeboden; en er komen steeds meer healing methodes naar de Aarde in deze tijd. En het goede nieuws is dat ze allemaal werken. Maar het slechte nieuws is, dat je zélf uit zult moeten zoeken welke van deze methodes jouw het beste bij je passen. Niemand anders dan jijzelf kan dit doen.

Maar waarom is er überhaupt healing nodig? Om het licht te dragen dat je nodig hebt om je werk te doen, is het belangrijk dat jij je beperkingen loslaat inzake je kijk op dit licht. Maak de energetische structuren van binnen schoon en heel ze, zodat jij je als Geest volledig in dit fysieke lichaam kunt ankeren.

En dat is niet makkelijk, omdat geesten geen fysiek lichaam hebben. Op dit moment doet jouw geest  alsof hij een menselijk ervaring heeft. En dat is ook wat wij je uiteindelijk vandaag ook willen aanbieden –deze menselijke ervaring. Het omvat het licht én het donker. Het omvat de droefheid. Het omvat ook het vinden van schoonheid in het Donker.

Het netwerk van licht activeren.

In het algemeen gesproken, proberen mensen droefheid, moeilijke zaken en donkere energieën te vermijden. Maar wij willen je even meedelen dat bijna bijvoorbeeld alle muziek op deze planeet tot stand is gekomen doordat de donkere energIëen hier voor inspiratie zorgden…
Het grootste deel van de schoonheid waarvan je je werkelijk bewust wordt, komt van de schaduwen die op een bepaalde manier het licht ‘aanraken’. Het vinden van de schoonheid in het Donker zal de komende tijd dus een sleutel zijn in het vervullen van je rol als bekrachtigd wezen en lichtwerker. En het vinden van deze mogelijkheden voor het licht is nu voor iedereen beschikbaar.

Jullie hebben jezelf in deze sleutelposities gemanouvreerd over de hele wereld, om dáár te zijn op het juiste moment met de juiste energie. Je hebt het volbracht. Je bent er! Het tijdstip is juist, en nu vragen we je om te kijken naar het Donker en alle schoonheid die het bevat. Kijk naar de beperkingen, naar de negativiteiten, de afschuwelijke dingen die worden gemeld in het nieuws. Zie ze als kansen voor het licht, omdat dit de zaken zijn die de katalysatoren zullen zijn voor jullie verdere groei.

De ultieme scene uit Starwars:  
De ultieme scene uit Starwars: "Luke. You can destroy the Emperor. He has foreseen this. It is your destiny. Join me, and we can rule the galaxy as father and son. Come with me. It's the only way.."

Hou de gedachte vast, terwijl je dit doet, dat  je het feitelijke fysieke lichaam niet zelf bént. Velen van jullie duwen deze fysieke zaken weg en ontkennen deze delen van jezelf, om maar spirits te zijn. Maar we vertellen je, dat jullie in het geheel geen moeite hebben om geesten te zijn. Het is juist het ‘menszijn’ waar jullie problemen mee hebben..!

Jullie zijn hier als geesten om een menselijke ervaring te hebben. En daarbij horen ook het licht en het donker. Het falen én het succes! Het zijn slechts labels die je tijdens je reist ergens opplakt, maar ze hebben absoluut geen enkele betekenis, wanneer je weer naar Huis gaat.

De zaken die jij zult herinneren, zijn zaken als hoe jij de schoonheid vond in het Donker, hoe je jouw deel van de wereld vond dat je wilde delen. Dat is het stuk dat je komt doen hier, en we zeggen je dat het moment daarvoor nu is gekomen.

Het Aarde Hologram.

Er zal een totale herbewerking plaatsvinden van de vele gebeurtenissen die staan te gebeuren in de komende 7 tot 10 jaar. Als resultaat daarvan, zal de Aarde die jullie creëeren door jullie eigen gedachten en jullie eigen processen, nu een hologram scheppen dat het originele hologram van de Aarde zal overschrijven.

Wanneer dit plaatsvindt, zullen organisaties en zielegroepen die niet in harmonie zijn met deze hogere staat, uit elkaar vallen en ineenstorten. Sommige systemen zullen het niet volbrengen om van het ene niveau naar het andere te gaan, wat nog niet wil zeggen dat ze in elkaar zullen vallen. Net zoals de wijze waarop het ene systeem de plaats inneemt van een ander, zo zal het met jullie economische systeem gebeuren. Je zult heel eenvoudig je ogen open moeten houden voor de mogelijkheden die zich aandienen, omdat dát hetgene is wat het zal creeëren, Wanneer je een wonder verwacht, zal het gebeuren!

Wees het Licht én het Donker; wees EEN. 
Wees het Licht én het Donker; wees EEN.

We vertellen jullie dat dit moeilijker is omdat jullie ideëen en concepten van wat wonderen zijn, juist de beperking vormen van het ontvouwen van deze wonderen! Dat gebeurt vooral als je bijvoorbeeld zegt: “Ik heb dit en dat nodig, en ik moet daarom heel specifiek zijn, ik moet dus precies omschrijven wat ik wens. Ik moet zelfs de kleur noemen, hoeveel het zal kosten en alle verdere details”.

Maar deze specificaties zijn hoedanigheden van de oude energie. In feite beperk je met deze specificaties de uitvoeringen van jouw dromen door Spirit. Pak gewoon de essentie van je hartsenergie die rond deze creatie hangt en laat het verder aan Spirit over om deze voor je te vervullen.Het gevolg is dat deze wensen vervult zullen worden op een manier die jou laat groeien en je niet zal vastpinnen aan je geloofssystemen. Dit zijn de mogelijkheden die zich nu beginnen uit te rollen.

Je bent niet gewend om de dagelijkse negativiteiten in het nieuws te zien als kansen om het licht te verspreiden, dus daarom kan dit bericht heel verwarrend voor je zijn. Maar als je simpelweg een stap doet, die richting op, en kijkt naar deze potentiëlen en mogelijkheden, dan zul je zien dat de hemel zich op Aarde ontvouwt, terwijl je spreekt. Dat is het nieuwe hologram van de Aarde en dat is de richting die jullie uitgaan.

Jullie zullen ook velen zien die naar voren komen met de ‘juiste’ antwoorden, tijdens de moeilijke tijden die gaan komen en zij zullen jullie vragen om de nieuwe healers te mogen zijn. Maar bedenk in jullie reis naar ‘voren’, dat jullie geen leiders meer nodig hebben vanuit de manier waarop dit vroeger werkte. Het is gewoon niet langer nodig om het type leider te hebben, dat jullie ooit hadden op deze planeet.

Het wordt tijd dat je jezelf bekrachtigd, het eerst in jouw eigen realiteit, en pas dan zullen jullie leiders zien welke steun jullie nodig zullen hebben als steun voor dit proces. Dát zijn de potentiëlen en de richting waarin de mensheid op dit moment reist.

Een overzicht.

Doordat jullie allen je evolutionaire structuur veranderen, zullen jullie ook dieper in datgene treden van wat jullie hier kwamen doen, en daarmee zul je de collectieve vibraties van de mensheid op alle niveau’s verhogen. Dát is wat er op dit moment plaatsvindt. Wij zien tijden dat je zult huilen omdat je alleen zult zijn en verlangt naar je zielefamilie. Dat er maar weinigen zullen zijn, die je begrijpen en je kunnen bekrachtigen. We zien tijden aankomen, waarbij jullie denken dat je niets uit kunt brengen, over wat je hier precies voor belangrijk werk kwam uitvoeren.

Speel het spel van licht en donker intens. Gebruik niet een van beiden, anders speel je het spel maar half. 
Speel het spel van licht en donker intens. Gebruik niet een van beiden, anders speel je het spel maar half.

Maar je kunt niet meer geraakt worden op de manieren dat je dacht dat dat kon. Het is alsof je de tuin in wordt gestuurd van de Aarde om te spelen. En daar ligt ook speelgoed waar je je pijn aan kunt doen, maar je wordt helemaal niet beperkt door het spelen met dit speelgoed. Je vindt jezelf. Jij gaat spelen. Jij vindt het licht. Jij vindt jouw Donker.

Jij vindt een mix van een geest die menselijk is. Dát is het belangrijkste deel van het volgende hoofdstuk van je werk; volledig geaard zijn in jouw fysieke lichaam, betekent dat jouw geest volledig is verankerd in jouw fysieke lichaam. Dat is moeilijk voor jullie, gewoon omdat jullie niet zo zijn geboren.

Maar de realiteit is dat jullie nooit zijn geboren.. Je bent simpel van de ene energie naar de andere geevolueerd en je hebt een andere vorm aangenomen, omdat je, juist door deze evolutie, een nieuwe vorm krijgt, wanneer je de andere verlaat. En bestaat helemaal geen tijd en ‘de andere kant van het gordijn’. Deze illusie van tijd bestaat alleen hier, en daarmee is het mogelijk voor je om veel paden te weven in je leven als en ziel die doet alsof hij een mens is.

Onze enige zorg is dat jouw geloof en jouw oordeel je zal vertellen dat er iets verkeerd is, waardoor je een polariteitslabel plakt op wat goed is en wat fout is. Maar je kunt helemaal niet vallen, zelfs als je het zou proberen! Wij zouden het heel erg op prijs stellen, wanneer jullie nou eens zouden stoppen met dit toch heel erg hard te proberen!

Vrolijkheid zal je altijd terugbrengen naar je centrum. Het is de taal van de engelen. Dit is de manier waarop we tegen je spreken, door jouw eigen hart. Denk aan ons wanneer je het Donker ziet. Glimlach en schater. Spring er gewoon midden-in, omdat het een kans is voor het Licht.

Je komt hier om je leven op een dusdanige manier te veranderen, zodat je je weer zult herinneren wie je bent. We hebben gewoon geen woorden of energie beschikbaar, die kan onthullen hoeveel het voor ons betekent dat jij daar zit en luistert. Dat is nog nooit eerder voorgekomen. Jullie zijn de bekrachtigde mensen die voorwaarts gaan en wij eren jullie meer als jullie ooit zullen weten. Wees daar trots op. Jullie zijn de verkozenen. Jullie hebben ervoor gekozen om te doen alsof je mens bent. Geniet van deze rit.

Het is met de grootste eer dat we afscheid van jullie nemen met deze simpele 3 geheugensteuntjes: Behandel elkaar met het grootste respect. Koester elkaar bij elke gelegenheid die zich voordoet en speel fijn met elkaar.

Door ”the Group,” zoals doorgegeven door Steve Rother
© 2006. Steve Rother.

Deze informatie mag vrijelijk worden verspreid, in delen of geheel, mits deze vermelding wordt overgenomen. Het materiaal mag worden gebruikt, onder voorwaarde dat alle rechten, inclusief het copyright van het vertaalde materiaal, bij de copyright holder blijven. Verdere informatie over de Groep vind je op http://www.Lightworker.com.Bron: wanttoknow.nl

Voeg toe aan: