Zoeken
 


Spiritualiteit in relaties

Laatste wijziging: vrijdag 23 oktober 2009 om 19:54, 5101 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 23 oktober 2009

Hieronder vind je een vergelijking tussen een gewone, maar wel ongelukkige relatie en een spirituele of gelukkige relatie. Let wel: een gewone relatie kan héél bevredigend zijn en als je je in jouw relatie happy voelt: houden zo!

Wat is wel en wat is niet een goede relatie?

Een goede relatie is een relatie waarin beide partners oprecht tegen zichzelf durven en kunnen zeggen: "Ook al is er dan wel eens iets: dit is een verrijking van mijn leven, in deze situatie kan ik mijn weg gaan en weet ik me gesteund door de ander, en andersom is dat net zo. Wat ik aan liefde voel kan ik kwijt in vertrouwen en oprechtheid, zonder angst of schaamte en op een creatieve en spontane manier. Geen angst: liefde is angst laten varen. Ik leer en ontwikkel me en het voelt goed zo".

Hieronder vind je een vergelijking tussen een "gewone", maar wel ongelukkige relatie en een "spirituele" of gelukkige relatie. Let wel: een gewone relatie kan héél bevredigend zijn en als je je in jouw relatie happy voelt: houden zo!

Maar als dat voor jou niet zo voelt, als er iets knaagt, dan heb je misschien aan de teksten hieronder iets om van je relatie iets mooiers te maken.... En nou maar hopen dat je allebei dat verlangen hebt! Gewone, maar ongelukkige relatie.

Gesloten

Jullie motivaties, wensen en verlangens zijn niet duidelijk. Vaak is de relatie gericht op het uiterlijk, op anderen en op wat anderen van een relatie verwachten. Zelden is er plaats voor een eigen invulling die ontstaat uit motivaties en wensen vanuit jullie beiden. Het gaat in de eerste plaats om veiligheid en stabiliteit, er is weinig ruimte voor verandering. Dat kan maken dat de persoonlijke ontwikkeling van jullie beiden erg langzaam gaat. Je probeert allebei te voldoen aan de verwachtingen van de ander; dat maakt dat je niet vrij handelt, niet doet of kunt doen wat je wilt.

Open: Spirituele relatie

In deze relatie is er een spiritueel doel dat jullie beiden motiveert en dàt doel vormt de basis voor je relatie. De wederzijdse erkenning van elkaars vrijheid speelt een belangrijke rol. Jullie kunnen en durven eerlijk en open uit te spreken wat en wie je bent, doet, wilt en wat je doelen in het leven zijn. Veranderingen worden geaccepteerd, er is geen jaloezie en daarom ontwikkelen jullie je snel.

Originele bron: universeleschoolBron: aquariusage

Voeg toe aan: