Zoeken
 


Vergeet je leven

Laatste wijziging: donderdag 15 oktober 2009 om 15:05, 3143 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 15 oktober 2009

Onlangs concludeerde ik dat ‘het druk hebben’ een van de makkelijkste dingen is om voor elkaar te krijgen. Ik ken mensen die regelmatig zuchtend een opsomming geven van wat hen die dag te doen staat. Alsof een hogere instantie ze een taakstraf heeft opgelegd waarvan het aantal uren nog niet vaststaat. Waarom? Waarom klagen ze steen en been over iets dat ze zelf hebben besloten te doen? Waarom besluiten ze om zo véél dingen te gaan doen?

Na wat overpeinzing rees het vermoeden dat mensen zo overactief zijn, omdat ze onzeker zijn over de toekomst. Ze willen iedere ogenschijnlijke kans benutten, want stel dat je iets mist! Van binnen weten we natuurlijk dat je hoog en laag kunt springen, maar dat de toekomst altijd onzeker blijft. Daarbij lijkt er geen verband te bestaan tussen hard werken en het behalen van succes; de een ploetert een leven lang voort en bereikt ‘niets’, een ander wordt op 47-jarige leeftijd binnen een week de grootste internethit, omdat ze aan de wens van moeder wou voldoen iets van haar leven te maken en bepaald niet slecht zingt.

Bron / Lees verder op bodhitv.nlVoeg toe aan: