Zoeken
 


Wat is wijsheid?

Laatste wijziging: woensdag 14 oktober 2009 om 19:26, 2743 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 14 oktober 2009

Je kunt ergens van kennis van hebben, je kunt ergens heel veel over weten maar is die kennis dan ook wijsheid? Heb je die kennis toegepast in je leven, je werk en in contact met anderen? Heb je ervaren wat jouw kennis voor anderen betekent en heeft het iets toegevoegd aan het leven van anderen?

Wijsheid is waar het diepe zekere weten, jouw waarheid en ervaring samenkomen. Iedereen heeft wijsheid want iedereen heeft een zuiver weten en levenservaring.
Ervaring verkrijg je op door vallen en opstaan. Ervaring is niet wat je meemaakt maar hoe je reageert op gebeurtenissen in je leven en waardoor je bij jouw waarheid komt.

Wijsheid is wanneer je niet alleen je eigen belang en persoonlijke groei bevorderd maar ook dat van de medemens. Wijsheid is de kunst om in alle levensomstandigheden de juiste keuzes te maken, praktisch of moreel.

Een kind heeft wijsheid omdat het een diep weten over onvoorwaardelijke liefde heeft en de ervaring heeft hoe die liefde op dat moment wordt beleeft. Dit jonge kind kan ineens iets zeggen over humaan omgaan met elkaar waardoor je wakker wordt geschud of diep onder de indruk bent.

Een jongere heeft wijsheid omdat die jongere heeft geleerd in deze maatschappij te functioneren, met vallen en opstaan. Een vrouw heeft de wijsheid hoe het is om als vrouw dit leven te beleven en de man heeft zijn wijsheid. Een moeder heeft wijsheid over opvoeding van haar kinderen. Een alleenstaande vader heeft wijsheid over opvoeding. Een moeder die negen kinderen gedurende veertig jaar van haar leven heeft opgevoed heeft wijsheid. Een kleuterjuf en een bakker hebben wijsheid.

Die wijsheid in alle aspecten van het leven is waar wij allen van kunnen leren. Díe wijsheid kan iets toevoegen in het leven van een ander. Bij Nieuw Bewust Nederland is jouw wijsheid belangrijk voor anderen.



Bron: nieuwbewustnederland.nl

Voeg toe aan: