Zoeken
 


Laat peuters geen tv kijken

Laatste wijziging: dinsdag 13 oktober 2009 om 11:52, 4544 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 13 oktober 2009


SYDNEY - Televisie kijken is zo schadelijk voor kleine kinderen, dat de Australische regering adviseert alle kinderen onder de drie jaar oud helemaal nooit tv te laten kijken of met computerschermen in de weer te laten zijn.

Voor kinderen in de leeftijd van drie tot en met vijf jaar oud is een uur per dag een maximum als het gaat om televisie of elektronische media.

Dat staat in nieuwe richtlijnen die maandag in de media werden gepubliceerd en die de Australische regering komende week gaat verspreiden.

De tijd achter beeldschermen vermindert niet alleen de tijd waarin kleine kinderen zouden kunnen spelen en die ze beschikbaar hebben voor sociale contacten, maar kan ook schadelijk zijn voor de ontwikkeling van het taalgevoel van het kind, aldus de regering in Canberra. Als kinderen veel tv kijken of achter de computer zitten, kan dat ook de ontwikkeling van hun gezichtsvermogen en hun concentratievermogen beperken.Bron: kwaekervideos.blogspot.com

Voeg toe aan: