Zoeken
 


Mijn zoon is dood door die vaccinatie

Laatste wijziging: zondag 11 oktober 2009 om 18:12, 3807 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 11 oktober 2009

AMSTERDAM -  Drie dagen na een standaard inenting overleed Freek Hagoort (8) uit Barendrecht. Zijn moeder Thanh was nog bij de huisartsenpost geweest omdat hij zulke hoge koorts had, maar daar was het oordeel: niks aan de hand, gewoon een bijwerking van de vaccinatie.

Donderdagmiddag 5 maart haalde ik Freek op van school en reden we naar een sporthal voor zijn laatste vaccinatie tegen DTP en BMR. Freek hield zich flink, en zei na afloop: ‘Mam, ik heb helemaal geen pijn gevoeld.’ Diezelfde middag is hij nog naar voetbal gegaan. De volgende ochtend klaagde hij over pijn in zijn arm, maar verder was er weinig aan de hand.

De volgende dag was Freek hangerig, en zo kenden we hem niet. Hij was altijd actief. ’s Middags leek het iets beter te gaan. Hij heeft zelfs nog met Arne, zijn oudere broer, gevoetbald hier voor het huis. Die avond ging het echt slechter met hem. Hij liep onrustig heen en weer door het huis en klaagde dat hij het zo warm had. Zijn pyjama trok hij uit, zo heet had hij het, daarna zijn hemd en uiteindelijk ook zijn boxershort. ‘Kom maar bij ons in bed,’ zeiden we tegen hem.

Lees verder op telegraaf.nlVoeg toe aan: