Zoeken
 


Natuur maakt ons beter mens

Laatste wijziging: vrijdag 9 oktober 2009 om 09:59, 4336 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 9 oktober 2009


De natuur doet wonderen. Al langer was bekend dat mensen in een groene omgeving minder gestrest zijn en sneller van een ziekte genezen, maar uit recent onderzoek blijkt dat we van de natuur ook socialer worden.

Een onlangs verschenen studie van de Universiteit van Rochester beschrijft dat de levenshouding van mensen die worden blootgesteld aan de natuur veranderd: ze worden socialer, hebben een betere connectie met hun gemeenschap en zijn bereidt meer aan anderen te geven.

Volgens de Amerikaanse professor Richard Ryan gaan mensen door de natuur dichter bij hun eigen waarden staan. Hierdoor zijn ze gevoeliger voor de behoeften van anderen. Ook zien ze de wereld meer als een geheel; ze voelen zich verantwoordelijker en dat uit zich in het guller geven aan anderen.

De onderzoekers lieten 317 proefpersonen afbeeldingen zien van de natuur of van een door de mens gebouwde omgeving en vergeleken de uitkomsten van een vragenlijst en een test met donaties.

Wil je zelf ook een socialer mens worden? Bekijk deze relaxte slideshow op Youtube van professor Richard Ryan die over de experimenten vertelt:

Originele bron: Universiteit van RochesterBron: llink.nl

Voeg toe aan: