Zoeken
 


Stonehenge’s ‘kleine zus’ gevonden in Engeland

Laatste wijziging: zaterdag 3 oktober 2009 om 22:27, 3645 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zaterdag 3 oktober 2009

Volgens het Engelse nieuwsmedium telegraph.co.uk hebben archeologen in de buurt van Stonehenge sporen gevonden van een tweede soort Stonehenge. Het zou gaan om een kleinere versie van Stonehenge en de cirkel was opgebouwd uit stenen van exact hetzelfde materiaal. De archeologen schatten dan ook dat  Stonehenge en Bluehenge, zo hebben ze ‘de kleine’ zus van Stonehenge genoemd, ongeveer op het zelfde moment opgebouwd zijn. Bluehenge werd deze zomer in het geheim opgegraven, en wordt nu al gezien als een van de belangrijkste archeologische vondsten van de laatste decennia. De commotie over wat de nieuwe ontdekking zal betekenen voor Stonehenge is al ontstaan. Daarnaast wordt er ook al veel gediscussieerd over de reden waarom er in zo een korte termijn twee dezelfde monumenten werden opgebouwd.

Het enige wat er zichtbaar is van het nieuwe monument zijn de gaten gemaakt door de 27 reusachtige stenen van de kleine cirkel die tegen een hellend vlak leunden. Het lijkt erop dat de stenen van Bluehenge gebruikt zijn om Stonehenge uit te breiden.

Bluehenge is ontdekt door professor Mike Parker, die erin gelooft dat beide monumenten te maken hebben met rituelen van leven en dood. Andere archeologen vinden dat je niet met zekerheid kunt zeggen wat het doel van Bluehenge en Stonehenge was.

Verschillende onderzoekers vinden de ontdekking van Bluehenge een hoogtepunt. Het lijkt er nu op dat Stonehenge echt een betekenis gaat krijgen en dat het onderdeel was van een groep van meerdere monumenten vinden zij. In het verleden was het namelijk altijd een groot vraagteken waarom er een monument helemaal alleen midden in een open landschap gebouwd werd.

Tim Darvill, een monumentenexpert, zou het ook niet meer verbazingwekkend vinden mochten we meer kringen vinden.Bron: hoaxwereld.nl

Voeg toe aan: