Zoeken
 


U bent student? Dat wordt lenen!

Laatste wijziging: dinsdag 29 september 2009 om 15:35, 4054 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 29 september 2009

Bent u bezitter van een grote bank? Gefeliciteerd! Dan wordt u namelijk telkens weer door onze politieke toppertjes gered en gefinancierd, met het geld dat door hardwerkende burgers opgebracht wordt. Bent u echter normaal burger of misschien zelfs student, maak uw borst dan maar nat. U gaat lijden de komende jaren. Dat geld voor die banken moet tenslotte ergens vandaan komen. Dus wat ga je als weldenkend land doen? Inderdaad, je gaat opperen om de studiebeurs af te schaffen om op die manier geld te besparen.


Dus daar zit je dan als brave ouder. Je de ziekte gewerkt om je kinderen te kunnen laten studeren, elke maand braaf je premies en belastingcenten afgedragen met de hoop je kind een mooie toekomst te kunnen geven. En nu? Lenen. U weet het, onze maatschappij hangt aan mekaar van lucht geleend geld en dus is het blijkbaar wenselijk de studenten op jonge leeftijd ook vast te laten gaan lenen. Of in de woorden van top witteboordencrimineel Wouter B.: “Het is juist prettig dat er een systeem is dat je alles kunt lenen en niet alles hoeft bij te verdienen.” Tuurlijk Wouter.


Ben je zo’n student, maak je dan geen zorgen, ome Wouter zegt namelijk dit: “Bovendien kun je vervolgens jaren doen over het aflossen, waarbij de termijn ook weer afhankelijk is van het inkomen. Met deze veiligheidskleppen kun je het risico beperken.” Je kunt gelukkig jaren doen over het aflossen van die lening. Mooi toch? Zit je in ieder geval nog een tijd extra vast aan diegenen die je zwaar benadelen. Lekker.


Dus u weet het bij deze: kennis en een toekomst is een aanzienlijk stuk minder belangrijk dan korte termijn acties zoals het “redden” van sowieso gedoemde banken. Het is veel belangrijker om een doodziek en terminaal financieel systeem in leven te houden dan iets verder dan je carrière en regeerperiode te kijken en te beseffen dat de toekomst juist bij studenten ligt. Studenten van wie de ouders jarenlang hebben gewerkt om zaken als Studiefinanciering mogelijk te maken. Helaas, helaas, uw geld gaat niet naar uw kinderen maar naar toch al veel te rijke bankiers die een bonusje of wat opeisen. En de burger pikt het vast weer…


Op naar de volgende Vrijheidsparade?Bron: anarchiel

Voeg toe aan: