Zoeken
 


Stop de Teerzanden!

Laatste wijziging: zaterdag 26 september 2009 om 15:16, 2551 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zaterdag 26 september 2009

De tar sands – ook wel olie zanden genoemd – vormen een van de grootste overige deposito's van olie in de wereld. Deze olie zanden vormen het grootste ontwikkelingsproject, grootste kapitaalproject en grootste energieproject in de wereld. Tevens is het er ook de hel op aarde.

Toch hebben de meeste mensen er nog weinig over gehoord. In Alberta en Canada stoten ze dankzij de teerzanden meer emissies uit dan complete landen. Zo hebben ze in 2020 ze meer emissies uitgestoten dat de hele sovjet republiek bij elkaar, twee keer zoveel als Peru en 10 keer zoveel als Costa Rica. De ruimte die deze teerzanden inneemt is groter dan Engeland (140.000 sq km) en ze tasten een van de meest diverse bossen/ecosystemen aan die deze aarde nog heeft. Deze teerzanden laten een zeer grote klimaatvervuiling achter. Ook laten ze prachtig zien hoe de politici onze verslaving aan olie handhaaft.

Greenpeace is een actie gestart om oliezanden de wereld uit te helpen.

HIER kun je de petitie ondertekenen, HIER kun je het doorvertellen aan iedereen die je kent door een kaartje te sturen en HIER kun je betrokken blijven bij deze actie!Wil je meer doen en zelf benzine besparen voor je auto? Koop dan de AeroFinn in onze FairShop voor 150 euro. De AeroFinn bespaart je al snel 8% op je brandstofverbruik en maakt je motor helemaal schoon. Bovendien kun je de AeroFinn nu met 5 euro korting aanschaffen door deze folder uit te printen, in te vullen en mee te nemen als je de AeroFinn in laat bouwen. Vermeld wel even dat je de AeroFinn via FairStyle hebt.

 

 

 

 Bron: fairstyle.nl

Voeg toe aan: