Zoeken
 


Begrijpen is Weten

Laatste wijziging: vrijdag 25 september 2009 om 18:52, 3238 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 25 september 2009

Geestelijke Intelligentie betekent dat je iets begrijpt en dat is ''bewustwording''. Bewust worden is geloven/weten/voelen wat de waarheid is. Bewust worden doe je met je geest en daar zit je verstand in. Het menselijke bewustzijn ontwikkelt zich trapsgewijs volgens het evolutieproces.

Als je begrijpt dat we allen een deel van de Creator God ZIJN, dan hoef je God niet buiten jezelf te gaan zoeken, want het GOD bewustzijn zit in iedereen en wel in je 6de bewustzijn chakra. Als je weet dat innerlijke kracht al binnenin je zit, dan hoef je niet buiten jezelf te zoeken. Als je weet dat je ook jezelf kunt transformeren en zelf kunt creëren met je eigen gedachten, dit zijn je krachten. Als je weet dat je hulp krijgt vanuit je eigen binnenste, mag je daar open voorstaan. Als je weet dat iedereen zo zijn eigen lessen heeft en daarom ook zijn eigen weg moet gaan en dit wetende kun je dit makkelijker loslaten. Blijf niet onwetend anders dool je wat rond en IS dit leven voor niets geweest?

In je Geest zit je verstand en de bedoeling is dat je alles weer gaat herinneringen. Je geest wordt dan ook weer beter afgesteld en kun je de werkelijkheid beter herkennen en ook beter begrijpen. Daarom mag je best je eigen zienswijze ook geregeld bijstellen en dus veranderen. Dit betekent niet dat je wispelturig bent, néé dit betekent dat je steeds beter geïnformeerd wordt.

Spiritualiteit is geestelijk bewustzijn en begrijpen wat de waarheid is. Het speelt zich af in je eigen geest. Alles speelt zich innerlijk af en het gaat erom dat je met je geest steeds meer gaat begrijpen, dan bereik je een hoger bewustzijn. Overgaan naar een hoger bewustzijn gaat automatisch en hangt van je eigen inzichten af. Het is geestelijk steeds meer bewust ervan worden en dan ga je in automatisch naar de 4de of 5de of 6de Bewustzijn.

Vanuit je 8ste Innerlijke oog chakra krijg je nieuwe impulsen en dit is je intuïtie en dat is direct iets weten. Dit geeft zelfvertrouwen als je hierop vertrouwt. Weten en voelen is zo sterk en zo vlug, luister beslist naar datgene wat je als eerste doorkrijgt, dan bespaar je veel tijd. Verkeerde beslissingen komen vaak duur te staan. Intuïtief weten is er open voor staan en dit geeft innerlijke wijsheid. Je vraagt je wel eens af, van hoe kon ik dit of dat toch weten en dit is nu intuïtief weten, het komt uit je eigen verstand, het komt uit je geest het is je verstand.

Dus Innerlijke Kracht zit in je ziel en je bent zelf die ziel met je innerlijke kind. Het 'innerlijk kind ben je ook zelf. Ben je goed in contact met jezelf, dan heb je ook gevoelens van genegenheid, liefde zonder verwachtingen en respect en een EGO die in balans is. Houden van jezelf is blijkbaar heel moeilijk te begrijpen. Eerst ''mag'' je van jezelf houden voordat je van een ander kunt houden, want je kunt niets geven als je dit ook niet zelf hebt? Gevoelens voor jezelf ''mag'' je eerst activeren voor jezelf anders werkt het niet voor een ander. Ook trots zijn op jezelf is houden van jezelf. Ook lief zijn voor jezelf is houden van jezelf. Wees niet hard voor jezelf, dan ben je hard voor je innerlijke kind. Respecteer je zelf, dan pas kun je een ander respecteren. Alles begint eerst bij jezelf.

Je Hoge Zelf helpt je ook om naar de 4de Dimensie van bewustzijn te gaan. Het maakt helemaal niet uit hoe spiritueel bewust je dan wel bent. Het gaat erom dat je begrijpt dat je hulp in jezelf hebt zitten en dat je deze hulp mag aanvaarden. Iedereen heeft deze hulp, maak je er ook zelf bewust van.

Onthecht of laat los wat te overheersend en belastend in je leven is. Onthechten betekent niet kleven aan iemand of iets. Hechten betekent dat je plakt en niet gemakkelijk LOS kunt komen van die persoon of iets. Onthecht, dan gaat dit beklemmende gevoel weg, dan krijg je meer ruimte in en voor jezelf. Onthechten is een ware opluchting op zich, het bevrijdt je, probeer dit maar eens uit.

Zo gauw je gaat begrijpen dat alle antwoorden in jezelf aanwezig zijn, wordt je Meester over je Geest en dus over je ZELF. Je leven wordt dan steeds beter en waardevoller. Het spirituele pad is gemakkelijk, maar als men veel op te ruimen heeft is ieder bewandelend pad moeilijk begaanbaar. Je doet alles zelf en dit doe je met je eigen gedachten; houdt gedachten positief en houdt controle over je denken. Als je eens wist hoe ''machtig'' sterke gedachten zijn, zou je die beter onder controle houden. Weet je eigenlijk wel wat je zoal denkt? Verstandelijk denken kan beslist niet bij de waarheid komen, daarom gaat dit denken ook in cirkels ronddraaien en daar wordt je heel moe en soms wel eens ziek van.Bron: spiritualwisdom.nl

Voeg toe aan: