Zoeken
 


Bewustwording

Laatste wijziging: donderdag 24 september 2009 om 16:42, 3867 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 24 september 2009


Iedereen voelt en weet diep in zichzelf dat er een verandering plaatsvindt. Een verandering in de wereld, een verandering in onze maatschappij, een verandering in het denkbeeld en handelen in mensen, een verandering in onszelf.

De manier waarop wij voorheen het leven beleefden lijkt ineens niet voldoende meer te zijn. We denken overal bewuster over na, over voeding, over werk, over onderwijs, over wat echt belangrijk is in het dagelijks leven.

Overal wordt je met deze verandering geconfronteerd. Op televisie, de kredietcrisis, mensen om je heen die niet lekker in hun vel zitten, mensen die zoeken, zoeken naar een betekenis in het leven. Iedereen kent de uitspraak "verander de wereld en begin bij jezelf". Iedereen weet dat je daar moet beginnen, de vraag is alleen hoe je dat moet doen. Het begrip is abstract en in het begrip lijkt het gevoel te liggen van de eenzame weg die je moet gaan.

Intuïtie is een zintuig is dat wij van oorsprong hebben, het is het diepe en zekere weten welke keuzes we moeten maken. Een keus maken vanuit je intuïtie maakt je lichter, geeft je ruimte en energie. Een keus maken waar je later spijt van hebt, waar je een knoop van in je maag krijgt, is een keus die je maakt tegen je intuïtie in.

Tegenwoordig is intuïtie een algemeen aanvaard begrip. Je intuïtie volgen heeft geen link meer met een vrouwelijke eigenschap. Intuïtie is onze innerlijke gids, onze ziel, ons gevoel van zeker weten. Het is een belangrijke innerlijke gids die ons leidt in de keuzes die wij maken vanuit onze volle overtuiging. Hierdoor ervaren wij balans en innerlijke rust. Door meer op onze intuïtie te vertrouwen doen we geen dingen meer tegen onze zin en hebben wij niet meer het gevoel onszelf kwijt te raken. Intuïtie ontwikkeld zich erg snel en met onze intuïtie gaan ook de andere zintuigen zich verder ontwikkelen.

Ineens komen er bijzondere mensen op ons pad waarin wij herkenning ervaren. Iets in die ander raakt ons en wij hebben ineens bewuste aandacht voor die persoon. Al snel zal het gesprek gaan over hetgeen waar jij de laatste tijd regelmatig over nadenkt. Het gesprek of iets in die ander doet een appèl op een onderliggende behoefte in jezelf. Je onderbewuste Zijn weet dat jij bij die persoon antwoorden zult gaan krijgen op je vraag. Het is je intuïtie die jou hierin leidt.

De informatie die je ontvangt door die ander sluit aan op het punt in het proces waar jij je op dat moment bevindt. Die informatie doet iets met je, je bent je ineens bewust van de waarheid van die informatie. De waarheid die jij diep van binnen voelt, de weg die jij moet gaan. Het brengt jou die waarheid die jou op dat moment verder helpt in je bewustwordingsproces.

Je merkt dat je ineens de wereld om je heen anders gaat bekijken, jezelf en je intenties onder de loep gaat nemen. Klopt het nog wel wat ik doe, wat ik denk en wat ik wil? Het proces kan ook verwarrend zijn omdat het leven in de tussentijd ook geleefd moet worden met al zijn dagelijkse beslommeringen. En juist die beslommeringen krijgen meer aandacht, ben ik nog wel gelukkig, kan ik werkelijk zijn wie ik ben?

Deze vraag is een duidelijk signaal dat jij de waarheid aan kunt, dat jij op het keerpunt bent gekomen. Het is een signaal dat jij er bijna bent, dat jij nu de kracht in jezelf kunt gaan gebruiken om jezelf te gaan ontdekken. En plotseling ervaar je ook weer geluk in dingen die je al heel lang niet meer voor jezelf hebt gedaan, zoals je talenten ontwikkelen, sporten of iets anders doen wat helemaal bij jou past.

Wij leren door de ander en de juiste mensen komen op ons pad. Soms heel even en soms voor een langere periode, met als doel om elkaar iets te leren. Wij zijn allemaal met elkaar verbonden. In wezen voelen wij allemaal hetzelfde en willen wij allemaal het zelfde, een gelukkig leven. Daarom is het zo belangrijk om ons met de ander te verbinden, in alle respect en met compassie. Ieder mens gaat door hetzelfde proces heen, al doet iedereen het op een eigen specifieke manier. Iedereen heeft zijn of haar eigen stuk om te leren, te herkennen, te accepteren, los te laten en af te sluiten.

Nieuw Bewust Nederland geeft uitleg over het bewustwordingsproces. Het proces om tot jezelf te komen en vanuit dit bewust Zijn het leven te beleven in alle aspecten. Ervaringen lezen van anderen, jouw ervaring delen met anderen heelt jezelf, heelt anderen en versneld jouw proces.

Nieuw Bewust Nederland ís zich ervan bewust dat iedereen recht heeft op een zinvol en gelukkig leven.Bron: nieuwbewustnederland.nl

Voeg toe aan: