Zoeken
 


Karakters

Laatste wijziging: dinsdag 22 september 2009 om 20:47, 3114 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 22 september 2009

Een sterke persoonlijkheid heeft ook een sterk karakter. Ze zorgen zelf voor een veilig en prettig leven en voelen zich ook verantwoordelijk voor zichzelf. Ze zorgen voor hun eigen geestelijke en emotionele zekerheid en genieten van het leven, mensen zijn graag in hun gezelschap. Ze laten het leven een bron van overvloed zijn. Ze hebben een logisch positief denkpatroon. Ze weten als je iets accepteert, dat je toch niet kunt veranderen je er ook makkelijker mee om kunt gaan. Ze laten negatieviteit ook makkelijk LOS. Ze hebben vrede gesloten met hun verleden, het verleden is toch een afspiegeling geweest van wie ze NU zijn. Ze hebben innerlijke kracht. Ze weten wat ze willen. Ze hebben zelf vertrouwen.

Ben je zelf een slachtoffer: dit maakt je heel kwetsbaar. Omdat jezelf niet meer gekwetst wilt worden, kun je ook niet omgaan met teleurstellingen. Daarom VERWACHT je helemaal niets, dan kun je ook NIET teleurgesteld worden. Daarom ONTHECHT van dingen en anderen mensen, dit geeft je meer ruimte voor jezelf en dit IS voor je eigen zelfbescherming. Zet een groot hart voor je zelf en zie dit als een scherm, dan kan niemand jou meer kwetsen, want het komt niet meer in je. Je kunt keuzes zelf maken om iets aan jezelf te veranderen. Begin met positieve gedachten en ZEG tegen jezelf, ik wil geen slachtoffer meer zijn.

Ben jij een eeuwige lijder en een eeuwige klager: ze zijn vreemde denkers, zij vinden dat zij geen recht hebben op geluk? Als zij begrijpen dat iedereen hetzelfde IN zich heeft, maar het verschil is, dat gelukkige mensen positieve gedachten hebben. Je KUNT een ander niet de schuld geven van je lijden, en van je ongelukkig leven, dit doe jezelf door je eigen gejammer en je eigen geklaag en door je eigen herhaaldelijke negatieve denken en je eigen negatieve zelfbeeld. Je kunt ook gelukkig worden, maar doe er dan ook iets aan, dan IS dit de eerste stap naar een beter leven, als je zelf iets wilt dan gebeurt dit ook, EIS je geluk op, iedereen kan gelukkig worden, maar dit moet je wel zelf willen.

Ben jij een Slaaf: als je geen slaaf wilt zijn, dan ben je dit ook niet, omdat je zelf je eigen baas bent. Of het moet zijn dat je niet opkomt voor jezelf? Je kunt zelf een keuze maken, want slaven zoeken ook ZELF een partner of zoeken zelf ook werk uit waar zij worden afgesnauwd. Denk je dat je dat waard bent? Je hebt een vrije wil om dit te stoppen, want als je niet meer vernederd wilt worden zoek je een andere partner of je zoekt een andere baan, waar ze wel respect voor je zullen hebben. KOM beter op voor jezelf, je bent het WAARD. Weet dit, met respect dwing je ook respect af, heb meer respect voor jezelf. LAAT je niet meer domineren en laat je niet meer vernederen, want dit laat je zelf toe. EIS ook jouw eigen geluk OP, want het IS wel je eigen geboorterecht.

Ben je een clown: zet je steeds anderen maskers op, om maar niet je pijn te hoeven voelen IN je eigen hart. Je hebt verwondingen opgelopen, maar je durft er niet naar te kijken of er over te praten en daarom blijf je ook heel kwetsbaar. Je hebt je HART afgesloten om geen pijn meer te voelen, maar open jezelf, jij kunt toch niet jezelf bezeren? Voel eigen liefde voor jezelf dit heb je nodig, anders heb je geen natuurlijke goede basis. Als je liefde voor jezelf voelt kun je ook liefde voor een ander voelen, want je kunt niets geven wat jezelf niet hebt. Dus accepteer jezelf en je bent een mooi mens, laat die maskers weg.

Ben je kwetsbaar: en je durft je niet te uiten en je durft anderen mensen niet in de ogen te kijken? Zwijgen is niet een kwestie van je gebrekkige communicatie maar een gebrek aan ZELF expressie. Dit is vaak het gevolg van een jeugdtrauma en nu zit het verdrietige kind nog opgesloten in een volwassen persoonlijkheid en weigert om zelf verantwoording te nemen voor zijn eigen leven? Misschien lach je maar het is niet gemeend, je speelt de komediant en verbergt je ware aard en je verdriet. Nu leef je in een andere tijd, in een andere omgeving, waarom doe je dit nog steeds? Verander je denkpatroon, je bent een fijn mens en durf te leven.

Ben je een perfectionist: ze vertrouwen niets en niemand en dit komt vanuit hun kinderjaren doordat zij niet werden gehoord, zij moesten hun mond houden, deze kinderen voelden zich niet geaccepteerd en zijn bezeerd. Ouders en helpers geloofden hun niet als ze iets zeiden, het zijn mooie mensenkinderen, maar hun ouders begrepen hun niet. Wordt daarom geen heerser en zelfcontroller omdat dit met jouw zo IS gebeurd, doe dit niet terug. Want denk eens na, jij kunt zelf ook niet met de tekortkomingen van een ander omgaan, want je bent ook TE HARD voor een ander en ook te hard voor jezelf en je bent geen aangenaam gezelschap. Je wordt een perfectionist, omdat je niet genoeg zelf vertrouwen denkt te hebben en daardoor wil je of moet je van jezelf 150% werken en dit is NIET normaal. Dit breekt de perfectionist op, je brandt jezelf op, je bent ON natuurlijk bezig. Stress en burn out komen hieruit voort.

Ben je een Egoïst: egoïsten zijn arrogant en richten zich alleen op materiële dingen en prestaties. Deze mensen moeten alles onder ZELF controle hebben en zijn ook beheersing verslaafd. Hun psychische wel zijn wordt grotendeels bepaald door materieel succes, of met overheersing van hoe het wel moet? Ze zien zichzelf IN wat zij doen, niet IN wie ze wel ZIJN en ze vergeten te genieten van het leven en dit zijn vaak eenzaam en onbevredigde mensen. Hun zelfbeeld is zo verkeerd en zij hebben geen interesse in het geestelijke aspect, omdat zij dit niet rationeel kunnen verklaren, geloven of vertrouwen ze er ook niet in. Pas later in hun leven, of door een slechte gezondheid begrijpen ze pas dat ze geestelijke armoede hebben en dan pas beseffen ze hoe weinig ze eigenlijk geestelijk weten, want ze waren zo bezig met onbenullige futiliteiten.

Ben je heel emotioneel: emoties zijn gevoelens die je niet echt begrijpt het moeten gevoelens zijn van het hart. Het is heel mooi als je met iemand MEE LEEFT, maar als je met iemand MEE LIJDT daar heeft die persoon niets aan en daar heb jezelf ook niets aan. Er zijn ook genoeg mensen die je leeg ZUIGEN, laat dit niet gebeuren, want het maakt je ziek. Je kan goed zijn voor iemand, maar genoeg IS genoeg, niet ten koste van jezelf, want dan ben jezelf verkeerd bezig. Als je geen NEE durft te zeggen, IS dit je eigen schuld, ZET een groot hart voor je als je bepaalde mensen ontmoet, dan kun je wel NEE zeggen, want je bent wel je eigen baas. Laat je niet gebruiken en durf NEE te zeggen, want anders lopen ze over je heen, dat wil je toch niet? Het zou goed zijn als je een cursus assertiviteit zou volgen, dit IS leren om voor jezelf OP te komen, want alles wat je doet, doe je voor jezelf. Al je nog steeds veel emoties hebt, laat het LOS, want het zijn vaak niet jouw eigen emoties, die heb je waarschijnlijk meegekregen bij je geboorte van je moeder, die toen ook heel emotioneel was?

Ben je overgevoelig: scherm dan jezelf beter af, zet een groot hart voor jezelf als je anderen mensen ontmoet. Jij bent je eigen baas, als je overgevoelig bent voor iets mijd dit niet, want dan leer je die LES nooit. Weet dat het leven ons gegeven is, weet dat doodgaan bij het leven hoort, weet dat vriendschappen kunnen eindigen. Alles heeft een reden. Durf te leven, alles draait om jezelf, kom beter op voor jezelf en verwacht niets, dan wordt je ook niet teleurgesteld. ZEG: 10 of 50 x mijn emoties transformeer ik naar liefde voor mijzelf.

Ben je angstig: angst kun je ook van je moeder overgenomen hebben bij je geboorte, LAAT dit LOS dit IS niet van jou en je houdt zelf die angst levendig. Laat dus die angst LOS, die hoort niet bij je, het maakt je alleen heel ongelukkig, ZEG: 10 of 50 x mijn angsten transformeer ik naar liefde voor mijzelf.



Bron: www.spiritualwisdom.nl

Voeg toe aan: