Zoeken
 


Jij bent de terrorist

Laatste wijziging: zaterdag 19 september 2009 om 20:54, 3074 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zaterdag 19 september 2009


Het onderstaande filmpje is voornamelijk gericht op Duitsland, maar eigenlijk geldt de boodschap van dit filmpje voor bijna elk ander land in het westen tegenwoordig.

"Je bent een terrorist" is een satirische interpretatie van twee officiële Duitse sociale-marketing-campagnes. De campagne is het antwoord op de hedendaagse politiek in Duitsland. De boodschap die deze campagne uitspreekt is dat alle burgers tegenwoordig als verdachte worden gezien. Duitsland wordt een samenleving onder preventief toezicht.  Door het visualiseren van reeds geïmplementeerde en toekomstige wetgeving, toont het filmpje hoe Duitsland er heden ten dage uitziet en hoe het er in de toekomst uit zal zien als hier geen stokje voor gestoken wordt.

 

Naast deze is er nog een campagne gestart, namelijk de "Du bist Deutschland-campagne (U bent Duitsland), deze campagne beoogt het bevorderen van het nationale bewustzijn en daarnaast ook een kind-vriendelijker Duitsland.



Bron: wacholland.org

Voeg toe aan: