Zoeken
 


Engelse ouders kunnen voogdij kind verliezen bij vraagtekens over vaccinaties

Laatste wijziging: vrijdag 11 september 2009 om 22:26, 4877 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 11 september 2009

Ouders in Engeland kunnen de voogdij over hun eigen kinderen verliezen als ze vraagtekens zetten bij de diagnose van artsen en/of bij medische behandelingen, inclusief vaccinaties. Voorbeeld: de moeder van een 13 jarige meisje dat deels verlamd raakte na een vaccinatie tegen baarmoederhalskanker, kreeg van sociale werkers te horen dat haar kind bij haar weggehaald wordt als ze de verlamming van haar dochter blijft toeschrijven aan de vaccinatie.

De 13 jarige Ashleigh Cave uit Liverpool kreeg, nadat ze vorig jaar oktober gevaccineerd was met Cervarix tegen baarmoederhalskanker, na een half uur last van hevige hoofdpijn en duizeligheid. Al snel daarna begon ze regelmatig in elkaar te storten; ze verloor de controle over haar benen en werd vervolgens in een kinderziekenhuis opgenomen. Nu, bijna 11 maanden later, is ze daar nog steeds, en kan ze nogsteeds niet zonder hulp lopen of staan.

De artsen hebben haar moeder Cheryl inmiddels verteld dat Ashleighs toestand psychosomatisch is. Met andere woorden, het zit 'tussen haar oren'. 'Het ziekenhuis heeft sociale werkers ingeschakeld die mij hebben verteld dat ze overwegen om Ashleigh op een risicolijst te plaatsen,' aldus Cheryl, die ervan overtuigd is dat de verlamming van haar dochter te wijten is aan de vaccinatie tegen baarmoederhalskanker.
 
Cheryl Cave zei tevens dat één sociale werker denkt dat zij zelf het syndroom van Munchhausen by proxy heeft, of het 'nagebootste ziekte syndroom', waarbij moeders valselijk hun kinderen ziek 'maken' om aandacht te krijgen. 'Mij werd verteld dat ik moet ophouden te geloven dat de vaccinatie iets te maken heeft met Ashleighs toestand, omdat ik haar daarmee zou beïnvloeden en haar herstel hierdoor zou tegenhouden. Maar sinds Ashleigh in het ziekenhuis ligt is ze ook incontinent geworden en heeft ze infecties gekregen aan haar beide nieren en haar borst. Heb ik dat soms ook allemaal verzonnen?'
 
In het tweede voorbeeld zijn alle zes de kinderen van een echtpaar weggehaald bij hun ouders nadat het stel de noodzaak van een indringende medische test bij hun oudste dochter betwistten. De artsen, die vermoedden dat ze een bloedziekte zou kunnen hebben, riepen de hulp van de sociale dienst in om een noodbeschermings bevel te verkrijgen, alhoewel daarna vastgesteld werd dat het meisje niet aan de bloedziekte leed. Toch werden de ouders als 'onstabiel' beoordeeld, en werden hun kinderen van hen afgepakt.
 
In het derde geval klaagde de 49 jarige Melvilina Gavin-Langley de stad Birmingham aan vanwege een verkeerd geconstueerde voorziening, die haar en haar terminaal zieke zoon Omar, die lijdt aan de Duchenne spierdystrofie ziekte en daarom in een rolstoel zit, slecht toegang geeft tot de badkamer. Hierdoor moest ze haar zoon voortdurend de trap op tillen om hem te kunnen wassen, iets waar ze een hernia van opliep en wat ze daardoor niet meer kon volhouden.
 
De conclusie van de gemeenteraad was uiterst kil: omdat de vrouw door de hernia haar terminaal zieke zoon niet meer de trap op kon tillen, dreigden ze haar om hem bij haar weg te halen en ergens anders te laten verzorgen. 'Dat deden ze alleen omdat het hen niet beviel dat ik gerechtelijke actie tegen hen ondernam.' Dit werd door een woordvoerder van de gemeente Birmingham bevestigd, alhoewel erbij gezegd werd dat sociale werkers vonden dat Omar het beste bij zijn moeder kon blijven.

In de context van de aanstaande, volgens veel aanwijzingen mogelijk gedwongen vaccinaties tegen de Mexicaanse griep zal het duidelijk zijn, waarom ik dit artikel van belang acht. Daarnaast is dit ook van belang om in Nederland dit jaar begonnen is met het vaccineren van meisjes van 12 jaar tegen baarmoederhalskanker (HPV-vaccin, dat in één jaar tijd 3 x toegediend moet worden bij ca. 380.000 meisjes). Er is veel kritiek op dit vaccin, omdat het onvoldoende getest zou zijn en niet duidelijk is of de gezondheidsrisico's opwegen tegen de veronderstelde voordelen van het vaccin.

Originele bron: Times Online  


Bron: xandernieuws

Voeg toe aan: