Zoeken
 


Buitenhof behandelt 'een nieuwe wereldorde'

Laatste wijziging: zondag 6 september 2009 om 21:13, 4939 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 6 september 2009

Vandaag behandelde het programma 'Buitenhof' een wel heel apart thema. De titel van de uitzending was: 'Naar een nieuwe wereldorde'. Op de website was het volgende te vinden over de inhoud van het programma:

De aanpak van de financiële sector staat nog steeds centraal. De druk op bankiers om hun excessief bonusbeleid op de schop te nemen neemt met de dag toe. Europese ministers van Financiën pleiten met ingezonden brieven voor een radicaal ander systeem. De wereld lijkt in de ban van de bonus. Het beteugelen van de graaicultuur staat boven aan de internationale agenda. Maar lossen we hiermee de mondiale crisis op? Een brainstormsessie met Herman Wijffels, oud-topman bij de Wereldbank en Rick van der Ploeg, hoogleraar in Oxford over de echte crisis in de wereld.

Herman Wijffels ( CDA) werd na een loopbaan in het bankwezen voorzitter van de SER. Na zijn studie economie werkte hij bij het Ministerie van Landbouw en Visserij en bij het Nederlands Christelijk Werkgeversverbond waar hij algemeen secretaris was. Vanaf 1981 werkte Wijffels bij de Rabobank Nederland; vanaf 1986 tot 1999 als voorzitter van de Hoofddirectie. Vanuit zijn boerenachtergrond (zoon van een boer) is Herman Wijffels begaan met het behoud van het landschap; hij was voorzitter van Natuurmonumenten. Daarnaast vervult hij enkele commissariaten bij bedrijven en enkele lidmaatschappen van Raden van Toezicht.

Lees verder en bekijk de uitzending op wacholland.orgVoeg toe aan: