Zoeken
 


Roundup herbicide uiterst giftig is voor de mens

Laatste wijziging: zaterdag 5 september 2009 om 20:04, 2887 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zaterdag 5 september 2009

De Franse wetenschapper Eric Seralini: “Onderzoek heeft uitgewezen dat Roundup herbicide uiterst giftig is voor de mens.”
 
Superweeds in de VS

In de VS is de agro-gentech alomtegenwoordig. De boeren die op Roundup-ready gewassen vertrouwden, worden daar nu geteisterd door zogenaamde Superweeds: onkruiden die resistentie hebben opgebouwd tegen glyphospaat. Door de zwaar gereduceerde biodiversiteit hebben de superweeds vrij spel. Zie dit recente artikel dd 19 april. Een groot nadeel van de gentechgewassen is dat ze resistentie in de hand werken, doordat de werkzaamheid is gebaseerd op slechts één gen; in tegenstelling tot gewassen die via natuurlijke veredeling zijn verkregen.

Daarbij is in het onderstaande filmpje is het letterlijk te zien wat eigenlijk iedereen wel weet: Roundup is zeer giftig. Mensen mogen er absoluut niet mee in aanraking komen. Hoe komt het dan dat dit middel eigenlijk gebruikt mag worden, dat onze koeien, varkens en kippen de soja bespoten met dit zeer giftige middel mogen eten en dat wij het dus allemaal binnenkrijgen? Bovendien wordt soja in veel producten verwerkt en ongeveer 90% van de soja is genetisch gemanipuleerd. 

Teken daarom vandaag nog de petitie: Stem voor een GENTECHVRIJ logo en laat de keuze aan ons!

Originele bronnen: France 24 en Biologica

 

 Bron: fairstyle.nl

Voeg toe aan: