Zoeken
 


Brian Desborough: They Cast No Shadows (Zij Werpen Geen Schaduwen)

Laatste wijziging: zondag 30 augustus 2009 om 17:56, 5842 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 30 augustus 2009


Een van de bronnen waar David Icke en anderen naar verwijzen in vele boeken, is Brian Desborough. Brian Desborough is een engelse onderzoeker, die bij verschillende amerikaanse bedrijven gewerkt heeft als Hoofd van Research en Development, en ook als adviseur verbonden is geweest met ruimteonderzoek. Iemand die weet wat hij zegt. Brian heeft onderzoek gedaan naar de illuminati families en naar de geschiedenis van de wereld en heeft na dertig jaar het absoluut verbijsterende boek "They Cast No Shadows" geschreven.

Dit boek is bedoeld om iedereen uit de vertrouwde en veilige zone te trekken en aan het denken te zetten over historische en archeologische "waarheden". In dit artikel zal ik niet het hele boek behandelen, maar conclusies van de belangrijkste boodschappen geven. Ik raad iedereen aan dit (engelse) boek zelf te lezen indien mogelijk. Het stroomt over van bewijs en achtergronden, en is zoals al gezegd het resultaat van 30 jaar onderzoek.

Het ontstaan van het leven

Wat op veel scholen en wetenschappelijke programma's verteld wordt is dat het leven ontstaan is in een soort van oersoep. Een combinatie van toevallig ronddrijvende aminozuren en elektrische ontlading zou geleid hebben tot het ontstaan van de eerste één-cellige wezens, waaruit langzamerhand in biljoenen jaren door allerlei toevallige mutaties wezens als de mens voortgekomen zou zijn als top van de evolutie. Veel wetenschappers hebben inmiddels ontdekt dat dit welhaast onmogelijk is. En wel door een paar simpele feiten:

* In zo een geleidelijke ontwikkeling zou je fossielen of overblijfselen van alle tussenvormen moeten kunnen vinden. Dit is nooit gevonden. Bijvoorbeeld de prehistorische vliegende Archeopterix, een reptiel met vleugels van huidplooien, zou zich ontwikkeld hebben naar de tegenwoordige vogels met veren. Er is nooit ook maar één enkele tussenvorm gevonden die dat onderschrijft. Zelfs de hedendaagse mens stamt niet af van de aap, en zelfs niet van de Neanderthaler. Er is nooit een zogenaamde "missing link" gevonden.

* Het idee dat een ééncellig wezen zomaar toevallig ontstaat is puur onzin. Als we kijken naar een voorbeeld, de Cyanobacterie die gevonden wordt in bodemlagen die volgens datering miljoenen jaren oud zijn, dan zien we al een zeer complexe levensvorm met in één cel al miljarden stukjes data in de DNA, niet echt een simpele levensvorm dus. Zelfs is in deze levensvorm een controlemechanisme aanwezig wat spontane mutaties van zijn DNA opspoort en vernietigt. Weg evolutie dus.

* Een professor in Engeland, Crosse heeft in 1837 een experiment gedaan waarbij hij zomaar nieuwe levensvormen uit klei zag ontstaan. Complete insecten die na enkele dagen loskwamen uit de klei en rondvlogen. Ook de later bekende Dr Reich voerde soortgelijke experimenten uit. Zou het kunnen zijn dat levensvormen zich verplaatsen via scalar golfvormen van planeet naar planeet en zich daar weer opnieuw manifesteren? Allemaal vragen waar je door de gevestigde wetenschap in ieder geval niets wijzer van wordt.

Ons zonnestelsel

Wetenschappers vertellen ons dat ons zonnestelsel ontstaan is door een hoeveelheid roterend ruimtestof dat geleidelijk samengeklonterd is tot planeten draaiend om een zon. De zon is de grootste massa, en om de zon heen zijn een soort van ringen in de zwaartekracht waarop zich dan weer de planeten kunnen bevinden. De massa van die planeten en afstand tot de zon hoort weer een bepaalde verhouding te hebben. In ons zonnestelsel is Jupiter een grote uitzondering op die verhouding, en kan dus daardoor niet van nature in ons zonnestelsel ontstaan zijn.

Volgens Velikovsky is Jupiter later ons zonnestelsel binnen gevlogen, heeft daarbij de as van Uranus veranderd en de Aarde en Mars een flink stuk uit het orbitale vlak gehaald. De bijna botsing met Uranus heeft de staart van Jupiter losgemaakt, die zich daarna samengebald heeft en als Saturnus in een baan om de zon gekomen is. Saturnus heeft inderdaad een zeer lage massa voor zijn grootte. Uit Jupiter is nog een stuk losgekomen, wat als Venus bekend is geworden. Venus is langs de aarde gevlogen, heeft daar voor veel veranderingen gezorgd. Onder andere heeft Venus zijn ijsmassa losgelaten die op de aarde is beland en daar de grote overstromingen veroorzaakt heeft. De Griekse mythologie zegt dat Venus geboren is vanuit het voorhoofd van Zeus (Jupiter?). Dit alles is minder dan 5000 jaar geleden gebeurd. De aarde is dus nog niet zo oud en alles is dus geen miljoenen jaren stabiel...

De geschiedenis van Israël

Dit is een van de meest interessante stukken van het boek. Brian laat zien dat alles wat wij over het midden oosten weten, over het joodse volk, over de verhalen in de bijbel en over het ontstaan van de staat Israël heel anders is dan wat we allemaal gehoord hebben. Veel wetenschappers zijn op zoek gegaan naar bewijs van de gebeurtenissen en personen in het oude testament, naar David en Solomon, naar de exodus uit Egypte enzovoorts. Het verrassende is dat er helemaal niets van te vinden is. De personen bestaan niet, of zijn nooit ergens anders beschreven. Er is bijvoorbeeld in de hele geschiedenis van Egypte geen spat te vinden van een joods volk wat in slavernij was, of van Mozes die het volk weggevoerd heeft. Dat is toch merkwaardig als je ziet hoeveel we van Egypte weten. Ook andere namen en gebeurtenissen zijn geheel niet te vinden.

 Jeruzalem was ten tijde van het leven van Jezus slechts een onbelangrijk dorp. Brian laat zien dat er zelfs geen sprake was van een "joods" volk, laat staan van "Israël". Het oude testament lijkt geschreven te zijn door de stam levieten in ballingschap in Babylonië. En het nieuwe testament is al even fantasievol. Er is zelfs in de annalen van de Romeinen en andere geschiedschrijvers van die tijd zelfs geen letter te vinden over Jezus, Herodes, kruisiging en noem maar op. Het lijkt er sterk op dat het hele verhaal pas 325 jaar later is bedacht om een gemeenschappelijke religie te produceren voor het Romeinse Rijk. Toen heeft keizer Constantijn een concilie belegd in Nicea waarin de blauwdruk van het Christendom, de Romeins-Katholieke kerk is gemaakt.

Illuminati

Daarnaast laat het boek zien dat we vanuit heel vroegere tijden tot aan het heden gecontroleerd worden door een geheime club van buitenaardse oorsprong. Het boek bespreekt de Tempeliers, de Nazi's, de Amerikaanse Presidenten en alles daaromheen. Dat zijn overigens zaken die je uitgebreid terug kunt vinden in de boeken van David Icke en anderen, die zoals gezegd vaak Brian Desborough als bron gebruiken. Ik zal daar verder dan ook niet op ingaan. Wel bevat het boek wat interessante hoofdstukken over vrije energie en Ufo's. Onder andere vermeldt het hoever de Nazi's daarmee gekomen waren. Dat doet je inzien dat we al die technologie op aarde al lang bezitten, en laat ons vermoeden dat een goed deel van de Ufo's die we zien van aardse afkomst is.

Conclusie

Dit is een boek wat iedereen gelezen moet hebben, het bevat vele zeer waardevolle inzichten. Al zou ik een jaar de tijd hebben zou ik graag het boek willen vertalen, maar helaas heb ik dat jaar niet. Al zou ik dit boek in het kort willen samenvatten dan zou ik willen zeggen dat dit boek ons toont dat we al sinds mensenheugenis bedrogen worden, en dat het hoog tijd wordt om wakker te worden. Wat dit boek bijzonder waardevol maakt is het stuk over het "joodse" volk en Israël. Er zijn weinig boeken die hier zoveel informatie over geven, terwijl Israël zo'n belangrijke rol in de wereldpolitiek speelt. Lezen dus!

De website van Brain Desborough is www.briansbetterworld.com

Dit artikel is geschreven door René van goto2012Bron: goto2012

Voeg toe aan: