Zoeken
 


Stem voor een GENTECHVRIJ logo

Laatste wijziging: zondag 30 augustus 2009 om 17:13, 2529 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 30 augustus 2009


In veel supermarktproducten zijn GMO’s verwerkt. De studie van Dr. Arpad Pusztai, biochemie-wetenschapper, die voorheen werkzaam was bij het Rowett Research Institute in Scotland geeft aan dat gentech gekweekte gewassen veel gevaren zoals superweeds met zich mee brengen. (Pusztai werd daar weggebonjourd door zijn leiding omdat hij melding wilde maken van de gevaren van genetische manipulatie in zijn wetenschappelijke stukken, gebaseerd op ruim 3 jaar studie).

 De informatieverstrekking laat veel te wensen over. B.v. als het gaat om iets simpels als rijst. FairStyle vind het erg belangrijk dat burgers een eerlijke keuze hebben om gentech wel dan niet te steunen. Je kunt natuurlijk biologisch eten kopen (dat is in principe gentechvrij), maar er zijn veel mensen die daar het geld niet voor hebben. Daarom lijkt een GENTECHVRIJ logo ons de manier om in een oogopslag te kunnen zien of het product GENTECHVRIJ is of niet. 

 In Duitsland is er al een GENTECHVRIJ logo ontwikkeld. De eerste proeven worden gehouden met voedsel, maar ook voor de katoenteelt zou het een uitkomst kunnen gaan worden. De katoenboeren in India lopen straks hun oogsten mis, omdat de grond door deze katoengentech over een paar jaar niet meer vruchtbaar zal zijn. Al met al een alarmbel die ook bij onze overheid zou moeten gaan rinkelen. Daarom doen wij als burgers een oproep aan de regering:

Laat de keuze aan ons! Stem voor een GENTECHVRIJ logo!!!

We hebben om deze petitie aan te kunnen bieden 40.000 stemmen nodig, dus onderteken vandaag nog de petitie. Iedere stem telt! Hieronder is de film 'de wereld volgens Monsanto' te zien. Een zeer indrukwekkend relaas.

Meer informatie:

 

Duitsland heeft nieuw logo Gentechvrij en wij willen er ook een!

 

Percy Schmeiser over gentech: "Jullie kunnen nog kiezen."

 

Veelvuldig gebruik gentech in veevoer Nederland

 

Gentechdebat actueler dan ooit! De wereld volgens MONSANTO

 

‘Seeds of Destruction’ The Hidden Agenda of Genetic Manipulation

 

Albert Heijn laat kansen liggen door ‘greenwash’ foute soja

 

Monsantos Bt katoen: een ramp voor grond en boeren

 

Canadese boer vecht sinds 1998 voor soevereiniteit over eigen zaden

 

Take action: Stand up for your rice!

 

Machtsevenwicht gentech in Europa kantelt; VS geteisterd door superweeds

 

http://www.petities.nl/petitie/stem_voor_een_gentechvrij_logo/Bron: fairstyle

Voeg toe aan: