Zoeken
 


Mensen blijven krampachtig in leugens overheid geloven

Laatste wijziging: woensdag 26 augustus 2009 om 22:48, 4608 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 26 augustus 2009


Adolf Hitler schreef het al in zijn boek Mein Kampf: 'Er zit altijd een kracht van geloofwaardigheid in de grote leugen, omdat de brede massa van een land altijd makkelijker misleid wordt in hun diepste emotionele natuur dan bewust of vrijwillig; daarom zijn ze, in de primitieve simpelheid van hun denken, bereidwilligere slachtoffers van de grote leugen dan van de kleine leugen, omdat ze zelf vaak wel kleine leugens vertellen, maar zich schamen om zich schuldig te maken aan grootschalig bedrog.'

Een recente sociologische studie, gepubliceerd in het blad Sociological Inquiry, heeft de waarheid van Hitler's woorden (opnieuw) aangetoond. Ook de grote massa van onze tijd gaat tot het uiterste om vaak overduidelijke en 100% aangetoonde leugens van de overheid krampachtig als 'de waarheid' te blijven zien.

Dat dit vooral (maar zeker niet alleen!) voor Amerikanen geldt, zal inmiddels weinig mensen meer verbazen. Sociologen van vier belangrijke onderzoeksinstellingen concentreerden zich op één van de meest curieuze aspecten van de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2004, namelijk de kracht en vastberadenheid waarmee veel Amerikanen bleven volhouden dat Saddam Hussein betrokken was bij de aanslagen van 9/11, terwijl al lang aangetoond was dat de Iraakse dictator hier niets mee te maken had.

De wetenschappers concludeerden dat veel Amerikanen desondanks aan deze leugen bleven vasthouden, omdat ze voor zichzelf de aan de gang zijnde oorlog in Irak wilden kunnen blijven rechtvaardigen.
 
In plaats van objectief naar de feiten de kijken, zoeken mensen informatie op die bevestigt wat zij al geloven. 'Voor het grootste deel negeren de meeste mensen tegenstrijdige informatie kompleet,' aldus de studie. Mensen raken in het algemeen zeer gehecht aan hun eigen overtuigingen, en vormen daar emotionele verbindingenmee, die vermengd raken met hun persoonlijke identiteit en gevoel van moreel besef, ongeacht of de aangetoonde feiten hen gelijk geven of niet.
 
Daardoor zijn mensen in staat om nauwgezette, rationele overtuigingen te ontwikkelen, die echter gebaseerd kunnen zijn op foutieve informatie. Dat is precies wat de meeste Amerikanen deden ten aanzien van de oorlog in Irak. Volgens de sociologen vormt de neiging van mensen om op dergelijke wijze valse feiten te gaan geloven, ondanks het aanwezige bewijsmateriaal van het tegendeel, een 'serieuze uitdaging voor de democratische theorie en praktijk.'
 
Tenzij mensen leren om helderder en rationeler te gaan denken, zullen ze eenvoudig gemanipuleerd kunnen blijven worden. Alles wat een overheid dan hoeft te doen is het vertellen van een leugen die groot genoeg is, zodat veel mensen deze voor zoete koek zullen slikken. Zo kan een regering bijvoorbeeld besluiten om zonder een goede reden een oorlog te beginnen, biljoenen uit te geven aan het steunen van banken en bankiers -in plaats van de gewone man te helpen, die deze hulp veel harder nodig heeft- of massaal schadelijke vaccins toete dienen voor een feitelijk niet bestaande pandemie, wetende dat de mensen zichzelf tot in het uiterste toe zullen geruststellen dat de redenen waarom tot deze zaken besloten wordt, kloppen.
 
'Het zou nooit in hun hoofden opkomen om kolossale onwaarheden te verzinnen, en (daarom) zouden ze niet kunnen geloven dat anderen wél de schaamteloosheid hebben de waarheid zo schandelijk te verdraaien. Zelfs als de feiten die dit bewijzen duidelijk onder hun ogen worden gebracht, zullen ze blijven aarzelen en twijfelen, en blijven denken dat er een andere verklaring voor moet zijn. Want de grofste onbeschaamde leugen laat altijd zijn sporen na, zelfs nadat deze ontmaskerd is - een feit dat bekend is bij alle aarts- en beroepsleugenaars in deze wereld,' aldus Hitler in zijn in veel landen verboden boek Mein Kampf.
 
Een aantal van de grootste leugens waar de meeste mensen willens en wetens in blijven geloven, zijn naar mijn mening:
 
- De evolutietheorie
- De 'war on terror'
- 'Yes we Can' / Barack Obama
- De Mexicaanse grieppandemie & vaccinaties
- De 'onverwachte' financiële / economische ineenstorting ('Alles komt weer goed')
- Het 'Zionistische complot' / Het Palestijnse 'probleem'
- Co2 / Global Warming
-.... en vult u zelf maar aan.
 
 
Xander (xandernieuws)
 
Originele Bronnen:
 


Bron: xandernieuws

Voeg toe aan: