Zoeken
 


Waarschuwingen voor bijwerkingen griepmedicijnen

Laatste wijziging: woensdag 26 augustus 2009 om 22:43, 3163 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 26 augustus 2009


WASHINGTON (ANP) - De producenten van de griepmedicijnen Tamiflu en Relenza waarschuwen op aandringen van de Amerikaanse keuringsdienst FDA voor gedragsstoornissen die de betreffende middelen mogelijk kunnen veroorzaken. Dat maakten het Zwitserse Roche en het Britse GlaxoSmithKline dinsdag bekend.

Roche liet weten dat sommige patiënten na het gebruik van Tamiflu psychische problemen hebben gekregen, die in bepaalde gevallen tot de dood hebben geleid. Volgens de nieuwe bijsluiter die het bedrijf heeft opgesteld, gaat het om ,,uitzonderlijke gevallen'', waarbij de invloed van Tamiflu niet vaststaat.

Ook Relenza van GlaxoSmithKline zou bij sommige gebruikers tot delirium en abnormaal gedrag kunnen hebben geleid. Het is echter niet duidelijk of en in in welke mate het medicijn heeft bijgedragen aan de betreffende geestelijke problemen, stelt het Britse bedrijf in zijn nieuwe bijsluiter.



Bron: deweekkrant

Voeg toe aan: