Zoeken
 


Klimaatfilm 'The Age Of Stupid' komt eraan!

Laatste wijziging: dinsdag 25 augustus 2009 om 20:11, 5287 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 25 augustus 2009

Op 22 september gaat de film The Age Of Stupid in première. Brad Pitt, Kofi Annan, Radiohead en Coldplay geven acte de presence tijdens de wereldpremière van de klimaatfilm The Age of STUPID. 

Op 21 september is de wereldpremière in New York. Daar spreekt Kofi Annan, doet Brad Pitt via de satelliet verslag uit New orleans en komen er livebeelden van de Rainbow Warrior, het greenpeace-schip dat naast een losgeslagen ijsberg vaart. En de band Coldplay geeft een spetterend concert.

Het verhaal gaat als volgt: Een man in het jaar 2055 leeft in een verwoeste wereld, blikt terug op 2007 en vraagt zich af waarom we toen niets aan de klimaatverandering hebben gedaan….. 
 
Postlethwaite confronteert de kijker met zes zeer persoonlijke verhalen vanuit alle hoeken op aarde.
 • Fernand Pareau is een 82-jarige nog steeds werkzame Franse natuurgids die zijn mooie gletsjer in de Alpen 150 meter heeft zien wegsmelten. 
 
• Alvin DuVernay helpt Shell bij het vinden van meer olie voor de kust bij New Orleans. Na de orkaan Katrina, die in 2055 bekend staat als de eerste uiting van klimaatverandering, redt hij meer dan honderd mensenlevens. 
 
• In India begint businesstycoon Jeh Wadia een low-cost luchtvaartmaatschappij die vliegen voor de allerarmsten mogelijk moet maken. 
 
• Layefa Malemi is Nigeriaanse. Ze leeft in absolute armoede in een streek waar Shell grote 
hoeveelheden olie wint. Layefa moet de vis na de vangst schoonmaken met waspoeder om de olievervuiling eraf te poetsen. Ze probeert geld te sparen om haar droom te verwezenlijken: arts en beroemd worden. 
 
• In Engeland probeert Piers Guy een windmolenpark te realiseren. 
 
• Ten slotte zijn er de 8-jarige Irakese vluchtelinge Jamila Bayyoud, haar moeder en haar broertje. Ze leven in de straten van Jordanië omdat de vader is gedood en hun huis in irak is verwoest tijdens de Amerikaanse invasie.
 
Een indrukwekkend verhaal dat ons moet doen inzien dat er toch echt verandering nodig is, ook al zijn er zeer vele belangen die dat tegen houden.
 
Originele bron: iNSBron: fairstyle.nl

Voeg toe aan: