Zoeken
 


Pentagon wil 380.000 militairen inzetten in VS

Laatste wijziging: donderdag 20 augustus 2009 om 23:45, 4673 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 20 augustus 2009

 

Het Pentagon heeft het Amerikaanse Congres officieel verzocht om minister van Defensie Robert Gates toestemming te geven om circa 380.000 militairen in te zetten op eigen bodem. De inwilliging van dit verzoek zou een direkte schending van de Posse Comitatus Wet uit 1878 zijn, waarin de inzet van Amerikaanse militairen in de VS uitdrukkelijk verboden wordt. Vermoedelijk is het verzoek mede bedoeld om de massale inzet van het leger bij het aanstaande (verplichte?) vaccinatieprogramma tegen de Mexicaanse griep mogelijk te maken.

Het voorstel heeft al gezorgd voor sterke meningsverschillen tussen de Federale overheid en de gouverneurs van de diverse Staten, die zelf de controle willen houden over de inzet van militairen op hun grondgebied. In de Posse Comitatus Wet wordt het leger, de marine, de luchtmacht en de mariniers namelijk verboden om op Amerikaanse bodem burgers te arresteren, huizen te doorzoeken, bewijsmateriaal te vergaren en andere politie-achtige aktiviteiten te verrichten. Alleen de Kustwacht en de Nationale Garde zijn hiervan uitgezonderd.



Bron: xandernieuws.punt.nl

Voeg toe aan: