Zoeken
 


Wat is de kracht van het loslaten ?

Laatste wijziging: dinsdag 18 augustus 2009 om 10:19, 3286 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 18 augustus 2009

Loslaten is bedoeld voor ons zelf om meer ruimte in onze gedachten te creëren. Als wij problemen of verdriet hebben kunnen wij zelf die emoties ervan loslaten. Al het negatieve kunnen wij loslaten via onze gedachten. Laten wij niet los, dan komen deze emoties steeds terug. Als wij iets negatiefs loslaten merken wij ook dat wij daarna niet zo kwetsbaar meer zijn en dit komt omdat wij de negatieve gevoelens ervan los hebben gelaten. Daardoor creëren wij ook meer ruimte voor onszelf, meer rust in onszelf en daardoor krijgen wij meer zelfvertrouwen door. Wij doen alles zelf met onze eigen gedachtekrachten. Niemand kan ons pijn of verdriet doen, omdat wij dit zelf niet toelaten, loslaten moeten wij wel zelf doen.

Loslaten wij mogen dit geregeld gaan doen, anders ga wij er zelf aan onderdoor en loslaten doe wij voor onze eigen gemoedsrust. Als een relatie welke dan ook niet goed meer werkt en wij hebben er alles aan gedaan dan hoeven wij er ook niet schuldig over te voelen. Dan laten wij die emoties ervan los, of die persoon los, om dat dit voor beide partijen misschien beter zou kunnen zijn. Het is echt niet de bedoeling dat wij iemand aardig moeten vinden. Als er een deur dicht gaat, gaat er toch altijd weer een andere deur voor ons open. Als wij los kunnen laten, betekent dit wel dan wij een sterke persoonlijkheid hebben.

Loslaten mogen wij ook doen als ons werk niet meer de voldoening geeft, dan is het de tijd om die baan voorwel te zeggen dus loslaten. Op tijd loslaten is heel verstandig, want als wij dit niet doen, blijven wij toch in visuele cirkel zitten. Dan blijven wij dingen herhalen, is dit de bedoeling, is dit dan nog een uitdaging?

Loslaten is nodig voor onze negatieve problemen zoals emoties, angst, verdriet, kwetsbaarheid, maar vooral al onze negatieve gedachten. Wij laten dit zelf toe, omdat wij er geen controle over hebben. Haal vooral het goede uit iets en niet alleen het negatieve. Blijf in je eigen kracht geloven. Negatief zijn houden wij zelf levend door er telkens aan te blijven denken dus wij voeden dit ook zelf.

Loslaten mogen wij allemaal doen en het zal ons veel meer ruimte geven in onze brein, anders blijven wij er energie aangeven door er aan te blijven denken. Ons denken draait dan rond in cirkels in ons hoofd en dit geeft STRESS of Burnout en dit is helemaal niet goed voor onze totale gezondheid. Wij zelf kunnen dit ook veranderen door op tijd negatief denken los te laten. Zeg ik wil dit niet meer.

Loslaten kunnen wij ook doen door een transformatie. Zeg: ik transformeer ….. in positieve energie, of in liefde voor me zelf. Anders kijk op artikel transformatie.

Wij gaan verschillende dingen aan in dit leven en wat nog belangrijker is loslaten.
Vele begrijpen het niet of zijn bang om los te laten, en dit betekent dat zij bang zijn om iets te veranderen. Loslaten kunnen wijzelf doen omdat wij onze eigen baas zijn en als wij iets niet willen, kunnen wij dit ook zelf veranderen door te zeggen dit LAAT ik LOS. Loslaten doen wij met gedachtekrachten, dan hebben wij goed begrepen wat belangrijk voor ons is en ben je 'n sterke persoonlijkheid.

Loslaten kan heel verdrietig zijn vooral als je een dierbaar iemand hebt verloren.
Wat wij zeker weten, wij zijn allemaal op Aarde geboren maar wij vertrekken ook allemaal weer. Als iemand dood gaat aan die realiteit kunnen wij helemaal niets meer aan veranderen, maar die hele situatie rondom dit grote verlies, de pijn ervan kunnen wij loslaten door te accepteren en weten dat die persoon niet meer terug komt. Dit is natuurlijk heel moeilijk, maar dit is wel de eerste stap om die emoties en verdriet en pijn te gaan helen. Dit is de realiteit en wij gaan er allemaal eens door heen en is beslist nodig om dit te gaan begrijpen. Vergeet dit niet, wijzelf zijn wel verdrietig, maar die persoon die heen is gegaan, die ziet en hoort dit allemaal. Deze persoon moet ook weer verder met een ander leven en dit is dan voor hen onmogelijk, met al die pijn en verdriet die ze zien van ons?

In gedachten kunnen wij ook communiceren met diegene die is heengegaan, daar hebben beide partijen wat aan. Met veel verdriet duwen wij ze juist weg van ons. Zeg ik houd van je en je zit in mijn hart voor altijd. Dit zullen ze heel fijn vinden en dit kost ons geen enkele moeite om dit te zeggen, anders is dit voor hen ook een zware last als wij zo verdrietig blijven. Want het doet hun heel veel verdriet als ze ons zo zien lijden en daarom mogen wij de emoties van 't verdriet ervan loslaten en dit is ook nodig voor ons allemaal. De vertrekkende partij heeft ook zijn of haar rust nodig en ze moeten ook verder gaan net zoals wij zelf verder moeten gaan met ons leven. Het idee van loslaten betekent dat wij de emoties en de pijn en verdriet ervan loslaten en niet dat wij niet meer van hun houden, het geeft aan beide kanten een mooiere manier om er beter mee om te gaan. Weet dat wij elkaar allemaal weer terug zien en heb daar ook zeker vertrouwen in.



Bron: spiritualwisdom.nl

Voeg toe aan: