Zoeken
 


Geheimzinnig opschrift ontdekt op kelk uit tijd Jezus

Laatste wijziging: zondag 2 augustus 2009 om 21:33, 4748 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 2 augustus 2009

Archeologen hebben tijdens opgravingen in Jeruzalem een geheimzinnig opschrift ontdekt op een stenen kelk uit de eerste eeuw van het christendom.

Zuiveringsritueel
"We hebben een inscriptie van tien regels in het oud-Hebreeuws of Aramees op een kelk ontdekt die ogenschijnlijk voor een zuiveringsritueel gebruikt werd", zegt de Britse archeoloog Shimon Gibson.

"De schuin geschreven letters zijn leesbaar, maar de tekst is erg moeilijk te ontcijferen", aldus de wetenschapper van de Universiteit van North Carolina, die eveneens de auteur is van het recent verschenen boek 'De laatste dagen van Jezus: de archeologische bewijzen'.

Zeldzaam
De beker werd ontdekt nabij een site met een rituele badplaats waar opgravingen aan de gang zijn. De site ligt niet ver van het paleis van Herodes de Grote en de Tempel van Jeruzalem die in het jaar 70 verwoest werd door de Romeinen.

"Het is mogelijk dat dat soort kelk door Jezus gebruikt werd om zijn handen ritueel te wassen voor het laatste avondmaal", meende de man, die benadrukte hoe zeldzaam zo'n opschrift wel is. (afp/sam)Bron: hln.be

Voeg toe aan: