Zoeken
 


Griepalarm dient om ons schrik aan te jagen

Laatste wijziging: dinsdag 28 juli 2009 om 22:47, 3992 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 28 juli 2009

De A/H1N1-griep of Mexicaanse griep is "niet gevaarlijk", en de mondiale mobilisatie tegen de pandemie "dient geen ander doel dan ons schrik aan te jagen". Dat zegt de Franse professor medische wetenschappen Bernard Debré in een interview in de zondagskrant Journal du Dimanche.

Schrik
"Deze griep is wellicht zelfs iets minder gevaarlijk dan de gebruikelijke seizoensgriep", zegt de bekende Parijse uroloog én volksafgevaardigde voor Sarkozy's UMP-partij. "Al wat wij doen, heeft enkel tot doel ons schrik aan te jagen. Ja, de griep verspreidt zich zeer snel. En dan? (...) Het blijft een griepje, het gaat hier niet om het ebola- of marburgvirus".

Kritiek op WHO
Volgens Debré hebben de overheden, zonder het te zeggen, "de zeilen reeds gestreken". "De zieken, bij wie men overigens niet eens nagaat of zij H1N1 hebben dan wel een simpele neusverkoudheid, wordt inmiddels gevraagd paracetamol te slikken". Debré meent dat de overheden "geen andere keus" hadden dan zo draconisch op te treden "nadat de Wereldgezondheidsorganisatie met dagelijkse berichten en veelvuldige persconferenties de paniekknuppel in het hoenderhok had gegooid. Maar de regeringen dragen wel schuld "door te bezwijken voor de politieke overmediatisering van de gebeurtenis".

Originele bron: hln.be

Zie ook berichtgeving in de TelegraafBron: the-embassadorion.blogspot.com

Voeg toe aan: