Zoeken
 


Overleven op een onbewoond eiland

Laatste wijziging: vrijdag 17 juli 2009 om 10:24, 3712 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 17 juli 2009


Xavier Rosset had niet veel nodig. Een zakmes, een kapmes en een camera waren voldoende om het avontuur aan te gaan. Tussen de wilde varkens, de wildernis, wat kokosnoten en een meertje wist de Zwitserse avonturier 300 dagen te overleven op een onbewoond eiland in de Stille Oceaan.  “Het was heel hard”, verklaarde Rosset bij thuiskomst.

De Zwitser had zich op eigen initiatief laten droppen op het vulkanische eiland Tofua, een stulp in de Stille Oceaan van amper 64 vierkante kilometer groot.

Uitputtingsslag
Het avontuur met als doel het aanleren van survivaltechnieken was een ware uitputtingsslag. Rosset, die zich voor het avontuur had ‘ingegeten’ raakte maar liefst 18 kilogram kwijt. Om zich in leven te houden doodde hij wilde varkens die hij vervolgens opat.

Boezemvriend
Geen mens kwam hij tegen, maar toch werden er vrienden voor het leven gemaakt. Boezemvriend werd een klein varkentje. 'Ik kon het niet opeten omdat er te weinig vlees aan het beestje was, dus nam ik het mee en het bleef drie maanden bij mij. Het was net zoals een hond'.

Documentaire
Overdag en zonder enig contact met de buitenwereld ging de tijd op aan het staren naar de oceaan en bekijken van vlinders. Het hele avontuur zal later dit jaar in documentairevorm verschijnen.Bron: depers

Voeg toe aan: