Zoeken
 


Twin Towers: was het plaatsen van explosieven mogelijk?

Laatste wijziging: donderdag 16 juli 2009 om 09:00, 6107 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 16 juli 2009


In een recent artikel gaat Kevin Ryan in op de vraag of het mogelijk geweest is om explosieven in de Twin Towers te plaatsen. Ryan, wetenschapper en bekend van o.a. de ontdekking van nano-thermiet in het wtc stof, gaat in dit eerste artikel uit een serie van drie in op de vraag wie gelegenheid hadden om explosieven te plaatsen in de Towers, zoals bekend een karwei dat enige tijd vergt.

Dit kunnen twee soorten mensen geweest zijn: huurders die een of meerdere verdiepingen kantoorruimte huurden in een toren en hiermee zelf verantwoordelijk waren voor het onderhoud aan hun ruimten, of mensen/organisaties die toegang hadden tot het WTC.

In dit artikel bekijkt Ryan de huurders van de verdiepingen waar de twee vliegtuigen insloegen en enkele andere verdiepingen die van belang zouden zijn wanneer iemand de torens met een top-down controlled demolition wilde vernietigen. Een verontrustend beeld komt naar voren uit het artikel, waarvan ik hieronder de belangrijkste cconclusies samenvat:

1: De Noord toren werd geraakt tussen de 94e en 99e verdieping. Al deze verdiepingen werden gehuurd door Marsh & Mclennan (Marsh), destijds 's werelds grootste verzekeringsmakelaar. De CEO van Marsh was op 9/11 ene Jeffrey Greenberg, die de zoon was van de voorzitter van AIG en tevens lid was van de Trilateral Commisson en het Brookings Instituut. Greenberg werkte bij Marsh in het management samen met Stephen Friedman, Bilderberg lid en het door de CIA opgerichte In-Q-Tel, een bedrijf dat investeert in defensie technologie, waaronder ook nano en chemische technologie. Deze Friedman was ook lid van Quill en Dagger, een soort Skull and Bones van Cornell University, en kende zodoende de andere leden van dit geheime genootschap goed, zoals neo-con en PNAC lid, Paul Wolfowitz, de oud veiligheidsadviseur van Clinton Sandy Berger (die volgens Philip Shenon's boek over de 9/11 commissie betrapt is tijdens het stelen van documenten van de 9/11 commissie) en Condi Rice's assistent Stephen Hadley.
Verder is ook vice voorziter Mathis Cabiallavetta van Marsh niet helemaal zuiver: hij werkte onder andere voor Union Bank of Switzerland dat Harken Energy van de ondergang redde, een bedrijf van Bush sr. dat vaak gelinkt is aan fraude.

Tot slot moet hier nog L Paul Bremer genoemd worden, die ook voor Marsh werkte en in die hoedanigheid contacten had met HAlliburton, de oliebedrijven van Bush sr. en met een bedrijf genaamd Komatsu, dat sinds 1996 patent had op een 'thermite demolition device'. Bremer werd vanaf 2003 de leider van de bezettingsmacht in Irak en gaf op 9/11 een tv-interview waarin hij Al Qaeda, Iran en Irak beschuldigde van de aanslagen. Deze video is volgens Kevin Ryan diverse keren van Google verwijderd.

2: De Zuidelijke toren werd geraakt tussen de 78e en 83 verdieping. Hier waren Baseline, Fuji Bank en AON gevestigd. Baseline werd gerund door ene Joseph Kasputys die tot 1997 20 jaar voor het department of Energy had gewerkt. Datzelfde department ontwikkelde nanothermite eind jaren negentig. Baseline heeft in 1998 en 1999 uitvoerige werkzaamheden verricht aan haar verdiepingen, waaronder in 1999 precies de zuidoosthoek van verdieping 78, waar het vliegtuig in knalde. De Fuji bank werd gerund door Toru Hashimoto die connecties heeft met Deutsche Bank, In-Q-Tel en Jonathan Bush, een broer van Bush sr. Van Deutsche bank is bekend dat zij verdacht zijn van de handel met voorkennis met aandelen van United en American Airlines vlak voor 9/11. Van AON is bekend dat het in 1997 haar verdieping in de zuidelijke toren heeft verbouwd.

Volgens Ryan kwam hier de grootste ontploffing vandaan na de inslag van het vliegtuig. AON's directeur management Jim Pierce had op 9/11 's morgens een vergadering gepland met 11 anderen op de 105e verdieping. Hij verschuifde de ontmoetingsplaats de avond voor 9/11 naar het Millenium Hotel, maar opvallend genoeg stierven alle 11 mensen die de vergadering zouden bijwonen toch in de South Tower..Behalve Pierce zelf die in het Millenium Hotel zat te wachten. Nog een interessant feitje is dat Richard Meyers, op 9/11 de Chairman van de Joint Chiefs of Staff en een figuur die heel wat uit te leggen heeft over zijn functioneren die dag, nu in dienst is van AON.

3: Als een top-down controlled demolition het plan was, dan moeten ook op andere plaatsen explosieven zijn geplaatst volgens Ryan. Op de verdiepingen die hij hiervoor aanmerkt als logische keuzes, zitten wederom enkele opvallende organisaties met banden met beruchte figuren. Zo zat Exco zowel in de noordelijke als zuidelijke toren en hadden de CEO en andere hoge managers hiervan banden met Bush sr., Bush jr, Cheney, en Buzzy Krongard (CIA en Deutsche Bank). Oppenheimer & Co. had 3 verdiepingen in de zuidelijke toren en had banden met Henry Kissinger, Richard Perle en 9/11 Commissie lid en vice voorzitter Thomas KEan.

Conclusie: Wat wil dit alles zeggen? Niet dat alle bedrijven of personen die hierboven en in het artikel van Ryan worden genoemd verantwoordelijk zijn voor het plaatsen van explosieven in de Twin Towers. Het toont echter wel aan dat op cruciale plaatsen in beide torens bedrijven zaten waarvan de hoge managers of eigenaren connecties hadden met de mensen die op zijn zachtst gezegd de schijn tegen hebben wat betreft hun betrokkenheid bij 9/11 (zoals Bush jr en sr, Cheney, CIA, etc.). Het was dus ook mogelijk om explosieven te plaatsen voor deze figuren, via hun netwerk in de overheid en het bedrijfsleven hadden ze indirect toegang tot de beide torens. Veel van deze bedrijven hebben werkzaamheden uitgevoerd aan hun verdiepingen, waarbij mogelijk meer dan alleen werkzaamheden uitgevoerd kunnen zijn.

Ryan belooft in een tweede artikel nog aan te tonen dat ook bedrijven die toegang hadden tot het WTC mogelijk explosieven geplaatst kunnen hebben. Hierbij valt dan te denken aan werkzaamheden in de openbare ruimten. Bekend is al dat het weekend voor 9/11 een grote powerdown plaatsvond in de torens die alle elektriciteit de stroom lamlegde en waarbij er met zwaar material werd gewerkt.

Al het bovenstaande kan uiteraard gezien worden als toeval. Bedrijven en hoge zakenlui hebben nu eenmaal vaak een groot netwerk. Gezien echter de wel erg vele toevalligheden rond 9/11 op allerlei gebied, lijkt mij dit er een teveel en vind ik het artikel van Ryan dan ook erg de moeite waard. Het toont aan dat er wel degelijk de gelegenheid was om explosieven te plaatsen. Een zeer verontrustend iets wat nader onderzocht moet worden, zo lijkt me.Bron: wacholland

Voeg toe aan: