Zoeken
 


Niet eten, niet doodgaan.

Laatste wijziging: maandag 6 juli 2009 om 13:22, 2996 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 6 juli 2009

De grondlegger van de Rebirhting-therapie, Leonard Orr, schreef vijf uiterst provocerende boeken, waaronder in 2001, samen met Rose Windels, het boek Waarom doodgaan als leven ook kan; de wetenschap van het eeuwig leven. Orr is nu 71 en leeft inderdaad nog steeds, maar bewijs voor zijn idee van fysieke onsterfelijkheid levert hij natuurlijk pas persoonlijk over 40 jaar.

Boeiender zijn natuurlijk de mensen die al heel lang op licht leven.

Jasmuheen, een mens zoals jij en ik! 
Jasmuheen, een mens zoals jij en ik!

In 1998 was er ineens een Australische mevrouw, Jasmuheen, die mensen aanbood om deel te nemen aan een workshop van 21 dagen om te leren stoppen met eten. Zelf at ze ook niet en de kern van haar verhaal is een proces van loslaten van emotionele gehechtheden en bewust door zelf opgewekte sterfervaringen heen gaan. In november 1999 gaf Jasmuheen zo’n workshop in Amsterdam en de Nederlandse alternatief-progressieve media: Onkruid, Koörddanser, Spiegelbeeld, Parool en VPRO sprongen er bovenop. HIER haar website.

Nu vereist zo’n yogi-stap, naast een onbegrensd vertrouwen, wel een zekere voorbereiding.

Dus sommige ‘gelovigen’ lieten helaas het leven, omdat ze ondermeer ook dachten te kunnen stoppen met drinken. Helaas, fout. Hierdoor raakte Jasmuheen’s gedachtegoed in diskrediet.

Ik heb inmiddels persoonlijk drie mensen leren kennen die al jaren niet meer eten en daar wel bij varen. Ik heb gehoord van veel meer mensen die, zonder dat aan de grote klok te hangen, niet meer eten.

Helène Wasser uit Usquert (beeldend kunstenares met een Praktijk voor Integrale Therapie) bijvoorbeeld. Zij stopte vier maanden met eten maar koos niettemin toch weer voor de sociale gezelligheid die in haar gezin met de gezamenlijke maaltijd verbonden was. Ze zegt: “Ik weet nu dat we ons door licht kunnen laten voeden en dat maakt dat ik makkelijker cliënten kan helpen om weer in contact te komen met hun eigen Innerlijke Bron.” HIER het verhaal over Helène.

Een nieuwe Nepalese goeroe, de 29-jarige Tapaswi Palden Dorje (Ram Bahadur Bomjan) leeft al vier jaar op licht (zie HIER) net als de Indiase ‘sungazer’ Hira Ratan Manek. De laatste houdt daar, ook in Nederland, boeiende lezingen over. Het onderwerp is vooral gekoppeld aan het liefdevol eren van je lichaam zoals het is (en niet zoals jij of je partner zou willen dat het was… En aan het besef dat een universele krachtbron (zonlicht, prana) zodanig fysiek/mentaal op te nemen is dat je kunt stoppen met ‘gewone’ voeding.

Deze universele bron regenereert je cellen en houdt ze op de juiste plek. Tatoeëer dan bovendien ergens “De Gebruiker Van Dit Lichaam Accepteert Alle Verantwoordelijkheid Ervoor!” en daarna gáán! Beetje buitenlucht, genoeg beweging, genoeg water drinken en voldoende zeezout eten, het lijf zo nu en dan opschonen met MMS, de geest soepel en vrolijk houden en BINGO, je wordt minstens 150 jaar! Ik word op 5 juli 63 jaar en dat kan ik al nauwelijks geloven…

De medische en de voedingsindustrieën zijn niet blij met amateuronderzoekers zoals wij op dit terrein. Men heeft immers met het conventionele gezondheidsmodel, dat gebaseerd is op angst, pijn en dood, een grote klantenkring in de houdgreep van profijtelijke maar zeer beperkende overtuigingen. Een bericht als dit moge je aan het denken zetten.



Bron: peterdenharing

Voeg toe aan: