Zoeken
 


RFID-telefoon laat creditcardmaatschappij gebruikers volgen

Laatste wijziging: zondag 28 juni 2009 om 22:48, 4353 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 28 juni 2009


Alle nieuwe mobiele telefoons die volgend jaar over de toonbank gaan zijn van een RFID chip voorzien waarmee gebruikers de deur van hun auto of huis kunnen openen, maar waarmee het ook mogelijk is voor creditcardmaatschappijen om de locatie van de beller te volgen. Volgens Ericsson topman Hakan Djuphammar maakt de technologie het mogelijk om de locatie van de kaarthouder vast te leggen, wat fraude zou moeten tegengaan. "Over een jaar beschikt elke nieuwe telefoon over Near Field Communication. Een twee-wegs, bidirectionele RFID communicatie-link die het apparaat als een tag of als een lezer laat werken."

Win-win
Creditcardmaatschappijen kunnen aan de hand van de locatiegegevens en IP-mapping bepalen of de creditcard zich op dezelfde plek bevindt als waar de transactie wordt gedaan. "In sommige landen is er veel fraude met creditcards, daarom is het interessant als de kaartuitgever de positie van de telefoon met die van de kaarthouder kan vergelijken."

De chips zijn verder te gebruiken voor het maken van real-time verkeersoverzichten, door de snelheid van de bestuurder ten opzichte van het telefoonstation te meten. Volens Djuphammar zorgt het verkopen van informatie van mobiele telefoongebruikers aan creditcardmaatschappijen voor een win-win situatie. Waarbij alle partijen van het delen en verkopen van de gegevens profiteren.

Noot redactie:
In 1 woord, JAFOS. ( Just another f*cking observation system) :-)Bron: security.nl

Voeg toe aan: