Zoeken
 


Scepsis over klimaatverandering is terug

Laatste wijziging: zaterdag 27 juni 2009 om 23:40, 2211 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zaterdag 27 juni 2009

 

De consensus over het idee dat de aarde opwarmt door alle menselijke activiteiten, is aan het verkruimelen. Al Gore en de Verenigde Naties hebben misschien wel te hard geroepen dat iedereen die er een andere mening op na hield, dom en naïef was, schrijft Kimberley Strassel in The Wall Street Journal. Want het klimaat over het klimaatdenken is aan het veranderen.

Dat is heel duidelijk zichtbaar in Australië, waar ambitieuze plannen om de uitstoot van CO2 voorlopig in de ijskast zijn gezet. Maar ook in Europa, Japan en in mindere mate in de Verenigde Staten is sprake van een omslag in het denken. Strassel geeft een indrukwekkende lijst van wetenschappers die in meer of mindere mate in gaan tegen het Al-Gore-denken.

Neem Dr Kiminori Itoh, een Japanse scheikundige die heeft meegewerkt aan een VN-klimaatrapport, en die het idee dat de mens verantwoordelijk is voor de opwarming van de aarde nu 'het grootste wetenschappelijke schandaal uit de geschiedenis' noemt. Een Amerikaanse senator heeft inmiddels een lijst aangelegd van 700 wetenschappers die het oneens zijn met de alarmistische rapporten vann de Verenigde Naties.

Het is ook logisch dat de consensus verdwijnt. De ongemakkelijke waarheid is dat de temperaturen sinds 2001 niet verder zijn opgelopen, hoewel de concentratie aan CO2 wel is toegenomen. Heel verstandig dus dat politici zich in deze tijden van economisch tegenspoed afvragen of ze wel miljarden moeten besteden aan het groene geloof.

Originele bron: The Wall Street JournalBron: welingelichtekringen

Voeg toe aan: