Zoeken
 


Vaticaan op kop in schone energie

Laatste wijziging: dinsdag 23 juni 2009 om 14:57, 2200 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 23 juni 2009


Vaticaanse experts hebben groots werk verricht in het onafhankelijk maken van het Vaticaan van fossiele brandstoffen door nieuwe vormen van energie te introduceren en energieverbruik te reduceren. Dat hebben VN deskundigen op het gebied van energiebeleid uit de VS gezegd.

Delegatieleider Mark Hopkins zei dat hij voor zijn bezoek aan het Vaticaan op 12 juni geen flauw benul had van de betrokkenheid van de ministaat in zoveel “significante projecten” om haar eigen brandstoffen te reduceren. “Het is imponerend dat zij werkelijk doen waar anderen alleen over praten en wel op een substantiële manier,” zei Hopkins.

Het is volgens hem “denkbaar dat het Vaticaan de eerste staat zal zijn die nieuwe energiebronnen gebruikt en de eerste natie die koolsteen-vrij is”. Dat is voor een deel het resultaat van plannen om grote zonnepanelen te plaatsen op eigendommen van het Vaticaan aan de rand van Rome. Deze status zou de Kerk “een grote morele autoriteit” geven die haar in de positie plaatst om andere landen aan te zetten meer te doen aan schone energie.

Hopkins was door de Amerikaanse ambassadeur bij het Vaticaan uitgenodigd om met journalisten te praten over zijn 35-jarige ervaring om effectiviteit te bevorderen en zijn werk voor de VN in het vinden van oplossingen voor de meest dringende problemen in de wereld. (KN/CNS)Bron: katholieknieuwsblad

Voeg toe aan: