Zoeken
 


¨Verloochen je afkomst niet¨

Laatste wijziging: maandag 22 juni 2009 om 17:40, 6389 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 22 juni 2009

Geboren en getogen Groninger, met een bloedlijn die toch zeker een paar eeuwen terug ook al Nederlands was. Zit ik laatst te praten met een Fries die beweert dat ik nauwelijks een Gronings accent heb, waarop ik zeg¨Blij toe, want als ik toch iets lelijk vind klinken dan is het wel Gronings ... Let wel, ik heb niks tegen op Groningers hè, maar dat knauwen vind ik echt helemaal niks.¨
 
Zegt die Fries:¨Dus ... je verloochent je afkomst.¨
 
Krijg nou wat zeg ... 'verloochent je afkomst' ... wat moet ik daar nou weer mee dan?
 
Dat houdt dus in dat als ik als Groninger in Amsterdam zou gaan wonen en daar NEDERLANDS zou proberen te praten ... m'n afkomst verloochen?
Dat houdt dus in dat elke buitenlandse Moslim die in Nederland komt wonen en Nederlands probeert te praten omdat ie wil inburgeren ... dat die z'n afkomst verloochent?
Dat houdt dus in dat iedere Nederlander die voor 1 Europa pleit, z'n afkomst verloochent?
 
Maar vervolgens roept Nederland en masse dat we buitenlanders niet moeten als ze niet inburgeren en dat we ze dan weer naar hun eigen landje terug moeten sturen.
 
Wat wil Nederland nou dan?
Willen we nou dat de Moslims integreren in ons landje, dat we gezamenlijk er hier een feestje van gaan maken?
Of willen we dat ze niet integreren (hun afkomst niet verloochenen) en dat we allemaal in hokjes geplaatst gaan worden zodat we lekker strijd met elkaar kunnen voeren?
 
Zeg het maar hoor ... want ik begrijp het even niet meer!?
 
Misschien moeten we eerst eens naar onszelf kijken en onszelf beter gaan leren kennen eer we gaan oordelen over een ander!
 
Maar 1 ding lijkt me duidelijk ... ik verloochen m'n afkomst niet!
Ik ben een mens en probeer ieder ander te behandelen zoals ikzelf (als mens) behandeld zou willen worden ... die afkomst verloochen ik niet en dus die van een ander ook niet. En oordelen ... ach dat probeer ik aan degenen over te laten die dat verdiend hebben. En vooralsnog zijn er bar weinig mensen die dat kunnen zeggen!

Let wel: wie zonder zonden is, werpe de eerste steenVoeg toe aan: