Zoeken
 


Meer groene banen in Europa

Laatste wijziging: woensdag 17 juni 2009 om 02:44, 3005 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 17 juni 2009

 

Het aantal groene economische activiteiten in Europa neemt toe. Uit onderzoek van het Wereld Natuur Fonds (WNF) blijkt dat er 3,4 miljoen banen direct gerelateerd zijn aan onder meer duurzame energie en transport. Dit is meer dan de 2,8 miljoen banen in de vervuilende industrieën van de mijnbouw, elektriciteit, gas, ijzer en staal.

Het WNF voorspelt dat deze lijn in de toekomst verder doorzet. ,,De resultaten van het onderzoek tonen aan dat milieuvriendelijk beleid en technologie een positieve bijdrage leveren aan de economie”, zegt de directeur van het Europees klimaat- en energiebeleid van het WNF, Jason Anderson.

Het WNF roept de EU op om de uitstoot van broeikasgassen van alle EU-landen te doen terugdringen. ,,Door de uitstoot te verminderen, laat de EU zien dat een bestrijding van het klimaatprobleem hand in hand gaat met de ontwikkeling van de economie en werkgelegenheid”, aldus Anderson.

De Europese regeringsleiders komen donderdag en vrijdag voor beraad in Brussel bijeen. (ANP)Bron: happynews

Voeg toe aan: