Zoeken
 


Nieuw-Zeeland meest vreedzame land

Laatste wijziging: woensdag 3 juni 2009 om 14:38, 1988 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 3 juni 2009

 

LONDEN (ANP) - Nieuw-Zeeland is het meest vreedzame land ter wereld, op de voet gevolgd door Denemarken en Noorwegen. Hekkensluiters zijn Afghanistan, Somalië en Irak, blijkt uit een ranglijst van 144 landen die door Vision of Humanity is samengesteld. Nederland staat, net als vorig jaar, op de 22e plaats.

De opstellers van de lijst vergeleken voor het derde jaar indicatoren zoals geweld, georganiseerde misdaad, de omvang van de militaire uitgaven en de relatie met buurlanden. In de ranglijst scoren kleine, stabiele en democratische landen het hoogst. Veertien van de eerste twintig landen komen uit Europa.

De Verenigde Staten staan op de 83e plaats, Groot-Brittannië op de 35e en China op de 74e.

Nieuw-Zeeland stond vorig jaar nog op de derde plaats. Met de komst van een nieuwe regering is er meer interne stabiliteit, aldus de onderzoekers. De politieke en economische crisis in IJsland, dat vorig jaar op een stond, is ook behulpzaam geweest. Denemarken en Noorwegen hebben hun gezamenlijke tweede plaats in de lijst weten te behouden.



Bron: metro

Voeg toe aan: