Zoeken
 


Rondom 10 - Tussen waan en werkelijkheid

Laatste wijziging: maandag 25 mei 2009 om 13:44, 3877 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 25 mei 2009


 In Rondom 10: de groeiende aandacht voor het paranormale. Op televisie wemelt het van de programma’s over bovennatuurlijke verschijnselen: ‘Het zesde zintuig’,‘Char’ en ‘The Ghost Whisperer’ trekken miljoenen kijkers. Het laatst genoemde programma, van het Engelse medium Derek Ogilvie, trok donderdagavond ruim 1,2 miljoen kijkers.

'Mediums' als Jomanda, Gabriela Gaastra en talloze onbekende Nederlanders met een ‘gave’ verheugen zich in een groeiende populariteit. Bedrijven betalen grof voor een financieel-astrologisch advies. 150 Euro om je de toekomst te laten voorspellen? Niets mis mee, vinden veel Nederlanders.

Tegelijkertijd neemt de kritiek op deze paranormale genezers en voorspellers toe. Gabriela Gaastra ligt zwaar onder vuur na haar bewering dat de wanhoopsdaad van Karst T. -vanuit bovennatuurlijk perspectief- een hoger doel had. Jomanda - de vroeger bekende genezeres uit Tiel - hoorde gisteren een jaar voorwaardelijke celstraf tegen zich eisen wegens misleiding van Sylvia Millecam. Ook mag ze twee jaar geen ‘healings’ verrichten.

In Rondom 10 een live discussie over de groeiende populariteit van mediums. Draait het om een gewiekst spel van list en bedrog? En wat zegt het over de moderne mens dat ie hoop en troost zoekt in het bovennatuurlijke?

Bekijk hier de aflevering


 Bron: ncrv.nl

Voeg toe aan: