Zoeken
 


Vijfde chakra

Laatste wijziging: maandag 11 mei 2009 om 16:21, 2438 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 11 mei 2009

Vijfde chakra: Het vijfde chakra, het keelchakra, bevindt zich bij je keel. De kleur van dit chakra is blauw en het staat voor communicatie, openheid en eerlijkheid.

Het vijfde chakra fungeert als het centrum van waaruit we ons lot in eigen hand nemen. Negatieve houdingen, de angst om onze waarheid uit te spreken, blokkeert en beperkt onze energie. Als we denken geen recht te hebben op onze mening of als er niemand naar ons luistert ontmoedigen we onze levenskracht en ontkennen we de waardevolle gave van communicatie. Liegen, drugs, alcoholmisbruik en roddelen zijn zaken die de kostbare vezels van het keelchakra beschadigen, we verliezen daarnaast onze geloofwaardigheid en respect. Positieve houdingen is de waarheid eren en communiceren vanuit onze integriteit. We worden volwassen.

Je vijfde chakra staat voor je creatieve identiteit.

Keel-Chakra edelsteen: chalcedoon

Kleur: hemelsblauw/violet

Mantra: HAM

Bloemblaadjes: 16

Element: asaka (hemel, ruimte)

Plaats: keel/hals

Functie: creativiteit, expressie

Het keel-chakra, gelegen in de keel dus, is ons centrum van zelfkennis en authenticiteit. We kunnen hiermee uitdrukking geven aan onze behoeften, als de energie hier stroomt, kunnen gaan staan voor waar we in geloven, en zijn integer in onze gevoelens. Zonder deze stromende energie zijn we richtingloos, lusteloos en stellen de behoeften van onze partner altijd boven onze eigen behoeften. We ervaren het leven als oppervlakkig en zonder diepere betekenis.

Belangrijkste levensgebieden:
Communicatie, creativiteit.

Raakt uit zijn evenwicht bij het oplopen of ondergaan van:
Autoritaire ouders, verbaal geweld, leugens, buitensporige kritiek Creatieve identiteit.

Lichamelijke aandoeningen:
Stoornissen van keel, oren, stem, nek.

Kenmerken van een onderontwikkeld vijfde chakra:
Spreekangst, kleine zwakke stem, moeite met verwoorden van gevoelens, introversie, verlegenheid, slecht ritmegevoel.

Kenmerken van een overontwikkeld vijfde chakra:
Te veel praten, praten als afweer, onvermogen tot luisteren, dominerende stem, anderen onderbreken.Bron: vijfdedimensie

Voeg toe aan: