Zoeken
 


Zelf Bewustzijn

Laatste wijziging: zondag 10 mei 2009 om 01:09, 2457 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 10 mei 2009

Door ZELF vertrouwen voeden wij onze GEEST, dit zorgt weer dat wij toegang krijgen tot onze bewustzijns. ZELF bewustzijn mogen wij zien als onze eigen scheppende zelf. VERTROUWEN is de sterkste innerlijke eigenschap / zintuig dat wij bezitten, want met vertrouwen activeren wij onze bewustzijns, met vertrouwen kunnen wij onze innerlijke kracht activeren. Het DOEL in ons leven IS, om op eigen kracht eerst onze 4de bewustzijn en 5de bewustzijn en 6de bewustzijn te gaan begrijpen. Deze bewustzijns ZITTEN al in ons, maar door vertrouwen en geloven hierin activeren wij onze bewustzijns.

ZELF vertrouwen moet er ZIJN voordat er veranderingen kunnen optreden en het kleinste beetje hoop IS al voldoende om een proces IN gang te zetten. Als bij ieder mens het GELOOF in zich WAKKER wordt kan vanuit dat geloof meer zelfvertrouwen worden opgeroepen, dit IS ook vertrouwen in AL WAT ER IS. Meer bewust-zijn kunnen wij alleen verwezenlijken als wij op geestelijk niveau en dat is iets verstandelijk gaan begrijpen. Datgene wat wij zelf ervaren komt IN ons ZELF bewustzijn. Voeden wij onze geest verstandelijk, dan zijn er geen lichamelijke problemen. De geest IS fijn afgesteld en als de geest niet de juiste verstandige informatie toegediend krijgt, heeft onze geest geestelijke armoede.

Meer bewustzijn kunnen wij alleen verwezenlijken als wij geestelijk en dat is iets logisch en positief gaan begrijpen, dus NIET met ons hoofd. IN ons hart zit onze ziel en dat ZIJN wij zelf en IN onze ziel daar zit onze geest in. Bewustzijns kunnen wij niet begrijpen met onze brein, wel met ons verstand dat IN onze geest zit. Datgene dat wij ervaren en weten komt IN ons ZELF bewustzijn. Voeden wij onze geest positief, dan zijn er geen lichamelijke problemen. Onze Geest heeft een scheppende creativiteit met onbegrensde mogelijkheden in zich. De mens stagneert alleen door negativiteit, dan IS er geen evolutiegroei mogelijk. Alles wat wij doen, doen wij voor onszelf en daarom begrijp wij ook dat wij verantwoordelijk ZIJN voor ons zelf.

Wij kunnen NIET met onze brein /hersenen bewustzijns begrijpen, want een brein IS alleen de regelaar van ons fysieke lichaam. Als wij dit begrijpen, weten wij ook dat wij geestelijke kennis nodig hebben en ons verstand zit IN onze geest; wij kunnen onze geestelijke kennis altijd uitbreiden.

Als wij IN balans zijn kunnen wij met ons ZELF bewustzijn verder reiken dan onze ogen kunnen zien, want dan kunnen wij het 6de ZINTUIG activeren. Alle mensen samen zijn met de Bron één geheel, de Bron is niet los van ons en wij zijn niet los van de Bron. De Bron heeft de mensheid ook gecreëerd. Veel mensen zijn nu al IN een hoger bewustzijn fase en dit IS gebeurd doordat zij oude niet werkende 'feiten' nu beter begrijpen en nu ook kunnen veranderen en loslaten. De mens was in zijn evolutieproces achter gebleven en dit is gekomen doordat vele mensen onwetend zijn gebleven, maar die sluier van onwetendheid valt weg en wij gaan nu weer alles begrijpen. Dit IS heel belangrijk, want oude niet werkende waarheden en oude gewoontes en opvattingen die ons vroeger zijn 'opgedrongen' IS een maatschappelijke probleem. Wij geven de regering en kerk en ouders en werk en partner de schuld van onze eigen problemen, maar het zijn vaak nog onze eigen opvattingen en instellingen van vroeger die wij nog steeds niet hebben bijgesteld. Sommige mensen hebben problemen met het woordje GOD, respecteer dit, noem het dan het SCHEPPENDE LICHT.

Door meer INZICHT kunnen wij zelf iets veranderen, maar we moeten niet vergeten dat veel problemen de schuld zijn geweest dat wij te lang onwetend zijn gebleven, zo wees niet te hard voor jezelf, want wij gaan allemaal door het zelfde heen. Iedereen IS verantwoordelijk voor zichzelf, dus niet God of Jezus of ouders of wie dan ook IS verantwoordelijk voor ons, wij moeten alles zelf doen. Het Is niet de RELIGIE die wij moeten geloven, het heeft te maken met GELOVEN en VERTROUWEN in onszelf. Toen wisten de kerk en ouders en opvoeders nog niet wat wij NU wel weten, dus wij mogen nu zelf alles veranderen of loslaten, want wij weten NU dat wij onze eigen baas zijn en voor onszelf mogen zorgen. Wij mogen allemaal mee veranderen in een positieve zin.

Als wij eens wisten wat ons denken doet met ons persoonlijk, dan zouden wij veel bewuster gaan denken, weten wij ook wat wij zoal denken. Wij creëren MET onze eigen gedachten alles en door negatief denken creëren wij zelf onze eigen HEL hier op Aarde en met positief denken creëren wij zelf ons eigen geluk. Dus wij kunnen alles zelf bewust - worden of bewust- zijn en dit is ons weten wat goed of niet goed werkt voor onszelf en dit slaan wij allemaal op IN onze GEEST in onze eigen bewustzijns en IN onze DNA. Een oude bewuste ziel heeft een uitgebreider bewustzijn en DNA dan een jonge onbewuste ziel, daarom wordt weer bewuster van alles, dan gaat dit weten vanzelf in onze bewustzijn.Bron: spiritualwisdom.nl

Voeg toe aan: