Zoeken
 


Onzichtbaarheidmantel geen science fiction droom meer

Laatste wijziging: donderdag 7 mei 2009 om 10:06, 2725 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 7 mei 2009


Wetenschappers hebben een stap verder gemaakt in het maken van een onzichtbaarheidmantel door het ontwikkelen van een materiaal dat objecten onzichtbaar maakt voor nabij infrarood licht.

Twee teams van wetenschappers van de Cornell University en UC Berkeley hebben naar men zegt onzichtbaarheidmantels ontwikkeld met behulp van een nieuwe technologie dat objecten kan verbergen door optische golflengten.

Vorige dergelijke “mantels” had metalen in hun structuur, wat resulteerde in onvolmaakte verhulling als gevolg van verlies van licht. Echter, de nieuwe technologie is de eerste gemaakte mantel beschouwd als op stof gebaseerd te zijn, omdat het gebruik maakt van een diëlektrische, of isolerend materiaal, dat veel minder licht absorbeert dan de vorige onzichtbaarheidmantels die ontworpen waren met behulp van metalen.

“In essentie zijn we een rechte lijn van licht aan het transformeren in een kromme lijn rond de mantel zodat je geen enkele verandering  kan waarnemen in zijn route”, verklaarde Xiang Zhang, professor in de werktuigbouwkunde bij Berkeley, die één van de teams leidde.

“Metalen introduceren veel verlies of verminderen de lichtintensiteit”, zei professor Zhang. Dit verlies kan een donkere plek achterlaten op de plaats van het verhulde object. De mantel veranderd de lokale dichtheid van het object dat het bedekt, legde Zhang verder uit.

Hij vertelde BBC News dat wanneer het licht overgaat vanuit de lucht in het water het gebogen zou worden omdat de optische dichtheid, of de brekingsindex, van het glas anders is dan lucht.

“Dus door het manipuleren van de optische dichtheid van een object kun je het lichtpad transformeren van een rechte lijn naar ieder pad dat je wilt,” voegde hij toe. Het nieuwe materiaal produceert een dergelijk effect door middel van een reeks minuscule gaatjes strategisch “geboord” in een blad van siliconen.

Originele Bron: Press TV.



Bron: ditkannietwaarzijn

Voeg toe aan: