Zoeken
 


Wetenschap van de ziel (E-boek)

Laatste wijziging: dinsdag 5 mei 2009 om 12:54, 6019 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 5 mei 2009

Verfrissend e-boek haalt reguliere psychologie en psychiatrie onderuit

Het boek 'Wetenschap van de ziel' toont ons een geheel andere kijk op de psychologie dan de reguliere, universitaire benadering. Psycholoog Dr. Johan Oldenkamp laat in dit boek zien dat er een veel eenvoudigere manier is ongewone fenomenen te begrijpen. Voor zaken als het 'zesde' zintuig, ESP (extra sensory perception), HSP (high sensitive person), 'psychische' klachten, intelligentie, creativiteit, inspiratie en intuïtie toont dit boek een veel eenvoudigere verklaring dan de gangbare academische interpretatie.

Oldenkamp laat zien dat onze psychologie door Sigmund Freud de verkeerde kant op is gegaan. Freud beweerde dat psyche 'geest' betekende. Oldenkamp stelt de werkelijke betekenis, namelijk 'ziel', weer in het middelpunt van een verfrissend nieuwe benadering van de psychologie, wat dus letterlijk 'wetenschap van de ziel' betekent.

Het boek 'Wetenschap van de ziel' is het vijfde en (voorlopig?) laatste boek in een reeks van vijf boeken over bewustzijn en gezondheid. In zijn voorgaande boeken trok Oldenkamp vel van leer tegen de levensgevaarlijke farmacie en onze overheid die de farmacie ruim baan heeft geboden. In dit boek laat hij zien dat de farmacie ook onze zogenaamde 'psychiatrie' volledig domineert en dat ook dit beroepenveld meewerkt aan het kapot maken van onschuldige mensen.

In 'Wetenschap van de ziel' integreert Oldenkamp tal van methoden om te komen tot zelfkennis. Dit unieke boek is daarmee vooral een handboek geworden voor iedereen die meer inzicht in zichzelf wil verkrijgen. Numerologie, de Chinese trigrammen, de vijf elementen en het enneagram, ze krijgen allemaal een begrijpelijke plaats in een raamwerk voor een frisse benadering van psychologie.

Oldenkamp toont in zijn boeken aan dat wetenschap veel breder is dan het rationele gebiedje dat (deels) ontgonnen is via een reductionistische benadering (1+1=2). Zuivere wetenschappen omvatten ook de holistische (1+1=1) en de synergetische (1+1=3) benadering. Zijn boeken vormen daarom ook een uitnodiging aan alle wetenschappers om hun eigen vakgebied te verrijken met holisme en synergetische benaderingswijzen.

Geld is volgens Oldenkamp de reden waarom bijvoorbeeld de farmacie onze gezondheid flink kapot heeft kunnen maken. Hij droomt van een samenleving zonder geld. Daarom geeft hij al zijn boeken gratis weg. Op de website www.Pateo.nl wordt de gehele boekenreeks over gezondheid en bewustzijn als gratis e-boeken beschikbaar gesteld. Ook geeft Oldenkamp overal in het land gratis lezingen. Geld mag volgens hem voor niemand (nog langer) een belemmering vormen voor het verkrijgen van essentiële inzichten in ons eigen leven.

Oldenkamp werkt fulltime als wat hij zelf noemt 'wereldverbeteraar'. Hij nam daartoe ontslag als lector aan een hogeschool (salarisschaal 15). Zonder inkomen investeert hij bovendien in de boeken die hij zelf uitgeeft, omdat bestaande uitgevers niet snel genoeg kunnen uitgeven. Hij weet dat we als mensheid nog maar minder dan twee jaar de tijd hebben om ons bewustzijn naar een hoger plan te tillen, weg van egoïsme en omhoog naar onvoorwaardelijke Liefde. Lukt ons dat niet voor 8 maart 2011, dan wacht ons hetzelfde lot als de beschaving van Atlantis. En laten we daarbij niet vergeten dat we als mensheid toen technologische gezien al veel verder waren dan wij nu zijn. Alles wat ons officieel is verteld, dat klopt niet. We mogen nu wakker worden om te gaan ontdekken hoe het wel zit. Gelukkig komen er steeds meer websites en boeken om ons daarbij te helpen!

 Bron: pateo

Voeg toe aan: