Zoeken
 


Kijk, hier gaan uw centen naar toe

Laatste wijziging: dinsdag 5 mei 2009 om 09:12, 3658 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 5 mei 2009

Koningshuizen en multinationals blijken de grootste ontvangers van landbouwsubsidies. Dat is aan het licht gekomen nu voor het eerst alle EU-landen de betalingen van landbouwsubsidies moesten openbaren. Zo ontving de Britse koningin vorig jaar 530.000 euro subsidie van Brussel en kroonprins Charles kreeg 180.000 euro voor hun landbouwgronden.

De grootste ontvanger in de EU lijkt de Ierse voedselfabrikant Greencore Group ('groen is goed', 3 miljoen euro). De Franse Doux Group, een fabrikant van kippenproducten, kreeg 62 miljoen euro, meldde de Brusselse nieuwssite EU Observer zaterdag.

In Nederland waren suikerproducenten Cosun en ED&F Man Sugar vorig jaar de grootste ontvangers. Elk kreeg zo'n 26,5 miljoen euro 'herstructureringssteun', volgens het ministerie van Landbouw. Ook Avebe en de Coöperatie Voedings Tuinbouw Nederland zijn grote ontvangers.

Nederland maakt de gegevens sinds 2006 openbaar. Door een EU-besluit moesten alle EU-landen de cijfers publiceren voor 1 mei. Alleen Duitsland heeft dat niet gedaan. Een rechtertje heeft dat verboden wegens.... privacybescherming. De Europese Commissie overweegt een rechtszaak te beginnen tegen Duitsland.

Op 4 juni zijn er 'democratische' verkiezingen voor het eveneens 'democratische' Europese Parlement. Er zijn partijen die (met het zicht op leuke baantjes) deze megalomane, belastinggeld verspillende en bureaucratische EU hélemaal zien zitten. Er zijn óók partijen die deze kolder liever vandaag dan morgen opgedoekt willen zien en de daarmee bespaarde centen liever in uw beurs laten. Aan ú de keuze in het stemhokje.Bron: uitkijk.net

Voeg toe aan: