Zoeken
 


Vierde Bewustzijn

Laatste wijziging: maandag 4 mei 2009 om 17:47, 2895 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 4 mei 2009

Naar een hoger bewustzijn overgaan betekent evolueren in ons bewustzijn. We leven nu op Aarde met de belevingen van het lage 3de bewustzijn van materie, emotie, ego, jaloezie, angst, dominantie en macht en haat. Tussen het 3de + 4de bewustzijn ZIT een groot verschil en tussen het 4e + 5e bewustzijn IS dit klein.

Als we onze zwakheden herkennen en begrijpen in onszelf dan gaan wij over naar het 4de en daarna naar het 5de ZELF bewustzijn. Dit gaat niet van zelf, want bewustwording kan alleen gerealiseerd worden door ons zelf, want het IS steeds iets begrijpen. We staan er niet alleen voor, miljoenen mensen gaan nu door hetzelfde proces. Als we niet meegaan in dit evolutieproces blijven we achter en stagneren wij. Het is 'n geestelijke spirituele kwantumsprong in ons eigen ZELF bewustwording naar een weten en voelen die we kwijt waren. Dus overgaan naar een hoger bewustzijn is steeds weer iets geestelijks begrijpen. Wij veranderen in ons ZELF dus IN ons bewustzijn, dus de verandering ontstaat geestelijk, en de wereld rondom ons blijft wel hetzelfde, wij blijven van buiten ook hetzelfde.

Het IS de bedoeling dat wij onze 4de persoonlijke EGO bewustzijn gaan begrijpen. Als we mee willen veranderen kijk dan eerst in jezelf en niet buiten je zelf, neem de tijd om te zien waar je knelpuntjes vandaan komen. Onze eerste 20 jaar van ons leven IS een leerschool geweest en nu wij ouder en wijzer zijn kunnen we daar leringen uittrekken en begrijpen en dit gebeurt automatisch omdat wij zelf baas zijn over ons eigen bewustzijn en brein en kunnen wij alles zelf veranderen als wij dit willen. Onze jeugd heeft ons gemaakt wie we nu zijn.

We hebben 50% van vader en 50% van moeder meegekregen. Bekijk ouders eens goed of herinner ouders eens hoe zij waren. Waren er bepaalde dingen waar we ons aan stoorden, nu dan weten we al dat we dat niet voor onszelf willen, dus dit niet toestaan in onszelf. Herken je dit in jezelf, verander dit dan. Zie ouders, broers en zussen en vrienden als ware levende spiegels waar we ons zelf aan af kunnen spiegelen. Begrijp ook dat mensen IN je leven komen, maar er ook weer uitgaan, zo ook met de dood dit hoort er nu eenmaal bij het leven. Wakker worden en zo komen we steeds beter in balans, daar gaat het allemaal over, daarna gaan we naar het 4de ZELF bewustzijn.

Als wij inzien dat we alles zelf kunnen veranderen en dit IS ook met emoties/overgevoeligheid, want zolang we daarin nog niet in balans zijn kunnen we niet bestaan in een hoger bewustzijn, dit zijn problemen in ons zelf die eerst opgeruimd mogen worden. Zo gauw wij met onze eigen natuurlijke hart gevoelens gaan begrijpen, hebben wij geen emoties meer. Blijf niet zeggen dat hoort bij me, NEE, emoties en overgevoeligheid hoort niet bij je. Wij mogen gaan voelen met onze eigen hart gevoelens, want emoties ZIJN onbegrepen gevoelens. Denk nu niet ik kan dit niet veranderen, wij kunnen alles, als wij dit ook zelf willen met gedachtekrachten. Willen we meegroeien; wordt dan eindelijk wakker, zie in dat wij in balans moeten zijn met onze eigen gevoelens van het hart en dat zijn pas de juiste gevoelens. Daarom zijn we juist nu hier op Aarde om vooral met onze gevoelens in balans te komen, doen we hier niets mee is dit leven in dat opzicht voor niets geweest. Dit is een struikelblok voor veel mensen, emotionele of overgevoeligheid is een zwak punt en daarom zijn we nu hier op Aarde om te leren te voelen met echte gevoelens uit je eigen hart. Dit geeft ons juist energie en het IS innerlijke kracht en emoties en overgevoeligheid kost energie.

We kunnen niet IN ons bewustzijn evolueren als er emoties, angsten, ego, jaloezie, haat, dominantie en macht zijn. IN ons zelf zit dit en dat begrijpen wij toch wel. Geef niemand anders de schuld van jouw eigen problemen. Projecteer niets op een ander en kijk altijd eerst naar jezelf en zie waar de werkelijke problemen vandaan komen. Dan zien we onze eigen fout in onszelf en niet in een ander. Doe een ZELF onderzoek of kijk op deze site bij zijn mijn chakras in balans dan kun je dit zelf onderzoeken. Dit is groeien naar een hogere bewustwording. Onze ZIEL weet wat onze ''lessen'' zijn en dit zijn opdrachten die wijzelf ook weten maar weer vergeten zijn en daarom zijn we nu hier op Aarde om met deze lessen en opdrachten in balans te komen.

Onze ziel zal onze opdrachten steeds weer laten inzien, door bepaalde dingen te laten gebeuren en dan weten wij niet waar dit vandaan komt. Het ligt helemaal aan ons zelf hoe we met onze eigen zielsopdrachten omgaan, het kan soms pijnlijk zijn als er iets opduikt vanuit het verleden, omdat we het heel ver weg hebben gestopt en dat is even schrikken, onze ziel zit hier achter, dit moeten wij loslaten anders blijft dit in ons onderbewustzijn zitten en blijven wij gevangen in het lagere mentale 3de bewustzijn. Luister naar je ziel want die helpt ons herinneren wat onze opdrachten zijn, luister naar dromen die altijd voor jezelf zijn bedoeld. Wij kunnen alles loslaten door onze gedachtekrachten. Hebben we al onze lessen begrepen laat dit van zelf LOS uit ons bewustzijn en gaan we over naar een hoger bewustzijn, dit kunnen we alleen zelf verwezenlijken, niemand anders kan dit voor ons doen.Bron: spiritualwisdom.nl

Voeg toe aan: