Zoeken
 


Russische astronauten doen boekje open over ufo's

Laatste wijziging: maandag 1 december 2008 om 11:15, 2692 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 1 december 2008

Russische astronauten hebben nooit officieel melding gemaakt van ufo's maar wel degelijk voor hen overklaarbare zaken gezien.

Dat blijkt op een persconferentie over niet verklaarde ruimteverschijnselen waar voormalig astronaut Vladimir Kovalenok een boekje open deed. Ook Kovalenoks collega's zagen vreemde dingen. De Russische krant Pravda brengt er verslag over uit.

Radioactieve straling

"Aan boord van het ruimtestation Saluyt zag ik een vreemd voorwerp in een baan om de aarde. Ik vroeg mijn collega om de camera te nemen. Terwijl hij die camera zocht, ontplofte het voorwerp, het barste in twee en er was zoiets als een brug die de twee delen verbond. Het leek op een halter", aldus Kovalenok. Hij beweert verder dat op aarde een sterke radioactieve straling gemeten is kort na die explosie. Zijn collega met de camera was te laat om het beeld vast te leggen.

Favoriete video

Op een van zijn missies heeft Kovalenok het meegemaakt dat een videorecorder spontaan aansloeg en precies de favoriete film van de bemanning speelde.

Op film

In 1991 is zelfs een naaldvormig voorwerp op film vastgegeld dat nabij een ruimtemodule van het Mir station zichtbaar was. Astronaut Musa Maranov die de module filmde, waarschuwde de bemanning nog voor het naaldvormig voorwerp, maar niemand is er toen en ook achteraf in geslaagd het voorwerp te identificeren.

Russische psychologen waarschuwen astronauten ervoor dat ze in een 'veranderede toestand van bewustzijn' kunnen terechtkomen. Een astronaut maakte in 1994 gewag van talrijke visioenen toen ze gedurende zes maanden aan boord van het ruimtestation Mir aan het werk waren. De astronauten dachten dat ze veranderden in vreemde schepsels, dieren en buitenaardse wezens.Bron: GVA.be

Voeg toe aan: